/

Publicerad:

Katrineholm återigen i toppskiktet i Bästa Tillväxt 2021

Det går bra för näringslivet i Katrineholm. Katrineholm hamnar återigen i toppskiktet i Bästa Tillväxt Södermanlands län 2021, detta år på en andra plats. Undersökningen premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Katrineholms torg i julskrud, I bakgrunden ses en lyftkran. Foto: Hanna Maxstad

Katrineholm i julstämning. Foto: Hanna Maxstad

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.

- Under de senaste åren har vi tillsammans med företagen prioriterat tillväxten i kommunen. Tillväxt är en förutsättning för att säkra välfärden inför framtiden. Konkurrensen med andra kommuner när det gäller invånare, arbetskraft och näringsliv är knivskarp, vilket innebär att tillgången till bostäder, arbetstillfällen och goda pendlingsmöjligheter kommer att få ännu större betydelse. Resultatet är en signal till omvärlden att det finns goda möjligheter till etablering och utveckling här i Katrineholm, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

– Utmärkelsen är definitivt en bekräftelse på att det går bra för näringslivet i Katrineholm. Och det stämmer överens med min egna bild, det gäller såväl våra mindre som våra stora företag. Vi ser också ett stort intresse från företag som vill etablera sig i Katrineholm, säger Sari Eriksson kommundirektör.

Katrineholms kommun hade den bästa tillväxten i Södermanlands län i 2016 års index. De följande åren har det varit idel andra- och tredjeplatser.

I Katrineholms kommun finns 48 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga Synas kriterier. Se hela listan här Pdf, 308.1 kB.

Om Bästa Tillväxt
Utmärkelsen delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007. Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

På första och tredje plats i Bästa Tillväxt i Södermanlands län kommer Oxelösund respektive Eskilstuna.

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg