/

Publicerad:

Oppundahallen är nya namnet på gymnastik- & tennishallen

Av fem förslag var det ett som service- och tekniknämnden fastnade för vid sitt sammanträde 18 november 2021. Oppundahallen blir det nya namnet på gymnastik- och tennishallen i Katrineholm.

Samla idrotterna under ett namn

Den gemensamma hallen för gymnastik och tennis vid Sportcentrum är nyrenoverad och lockar såväl lokala föreningar som långväga gäster. Gymnastikhallen är en av Sveriges modernaste träningshall för truppgymnastik. Den är uppbyggd på ett podium för att på bästa sätt ge gymnasterna goda träningsmöjligheter och har även en helt nybyggd klossgrop. I tennishallen finns två banor att hyra och flera utomhusbanor, bland annat en gratisbana för spontanspel. Syftet med namnbytet är att samla idrotterna under ett och samma namn.

Namnförslagen

Vid service- och tekniknämndens sammanträde fanns fem namnförslag att ta ställning till:

  • Backaannexet
  • Backahallen
  • Duveholmsannexet
  • Oppundahallen
  • Svartbäckshallen

Under torsdagens möte beslutade service- och tekniknämnden att tennis- och gymnastikhallen ska heta Oppundahallen. Namnet är inspirerat från Oppunda härad - ett härad som när Sverige var indelat i olika härader omfattande stora delar av Katrineholms kommun och delar av närliggande kommuner.

Har du frågor om beslutet om namnbytet?

Hör av dig till service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg:

Mejl: anneli.hedberg@katrineholm.se

Telefon: 0150-56818