/

Publicerad:

De fick utmärkelsen årets eldsjäl & ambassadör

Årets eldjsjäl är Elisabeth Skoog och årets ambassadör blev Sören "Sulo" Karlsson. Det presenterades nyss på Katrineholmsgalan på Safiren.

Katrineholmsgalan kunde inte äga rum 2020 men idag fick katrineholmarna äntligen möjlighet att hylla ambassadörer och eldsjälar.

Det märks att folk törstat efter att gå på evenemang och de som är på Safiren får uppleva en fantastiskt trevlig kväll. Maten, gästerna, underhållningen - allt faller på plats efter att ha fått vänta ett helt år på galan. Det dansas till och med under middagen.

Årets eldsjäl, Elisabeth Skoog, fick ta emot priset för sitt brinnande intresse för damfotboll i allmänhet och långvariga engagemang i DFK Värmbol i synnerhet.

Sören Karlsson, mer känd som Sulo.

Elisabeth Skoog, DFK Värmbol.

Årets ambassadör Sören "Sulo" Karlsson, låtskrivare och musikalisk mångsysslare, har genom sin breda repertoar och gedigna karriär inom musikvärlden lyft Katrineholm för hela Sverige - inte minst som låtskrivare och producent för Kikki Danielsson och Lars-Kristerz.

Sören Karlsson, mer känd som Sulo.

Sören Karlsson, mer känd som Sulo.

Årets nominerade

Nominerade till Årets Ambassadör

Johnny Persson

Med ena foten i näringslivet, den andra i kulturen och med ett stort socialt engagemang har Johnny Persson bidragit till att göra Katrineholm känt för så väl konstintresserade som bilentusiaster.

Sören ”Sulo” Karlsson

Från dansband och hårdrock till supportrar och presidenter. För musikern och författaren Sören ”Sulo” Karlsson är inget främmande. I berättelsen om Sulo har Katrineholm en given plats.

Susanne och Jörgen Staf

Fastighetsägarparet Susanne och Jörgen Staf är föregångare när det gäller hur de i sin roll medverkar för ett bättre samhälle. Med en vision om att skapa boende som gör skillnad bidrar deras företag till att göra Katrineholm till en plats där man vill vara.

Linnéa Eriksson

Med ett brinnande intresse för att lära alla att simma har Linnéa Eriksson skapat Linnéasimmet. Denna återkommande tävling lockar simmande förmågor från Katrineholm så väl som från andra delar av landet.

Nominerade till Årets Eldsjäl

Aylin och Dennis Broberg

Med idrottshallar som vardagsrum engagerar sig Aylin och Dennis helhjärtat i barn och ungdomars basketspelande. I över 25 år har de inom KIF verkat som stöd och goda förebilder.

Niclas Odermatt

Niclas Odermatt är en viktig motor i Katrineholms föreningsliv. Många är de idrottsföreningar som genom åren haft stor glädje av hans engagemang och ledargärning.

Paula Lindqvist

Paula Lindqvist tar ett enormt ansvar för katter i nöd. Under dygnets alla timmar är hon beredd att göra allt hon kan för att ge en övergiven katt ett bättre liv.

Elisabeth Skog

Med ett långvarigt engagemang i DFK Värmbol har Elisabeth Skog varit en huvudperson i föreningen. Med ett brinnande intresse för damfotbollen har hon alltid funnits i bakgrunden och bidragit till föreningens utveckling med sitt engagemang.