/

Publicerad:

Fler tågavgångar mellan Katrineholm - Stockholm

Oavsett om du jobbpendlar med tåg i någon riktning Katrineholm – Stockholm eller om du är kulturtörstande helgresenär. Höstens tidtabell för Mälartåg är trevlig läsning för alla tågresenärer.

Helgavgångarna mellan Katrineholm – Stockholm ökar från 5 till 8 i vardera riktningen. På bilden ett Mälartåg som åker över en stenbro.

Helgavgångarna mellan Katrineholm – Stockholm ökar från 5 till 8 i vardera riktningen. Foto: Niklas Björling

Storsatsningen på regionaltågstrafiken i Stockholm-Mälardalen fortsätter i vinter.

Sträckan Vingåker – Katrineholm – Flen – Gnesta – Södertälje – Flemingsberg – Stockholm, får flera nya avgångar. Främst på helger. Helgavgångarna ökar från 5 till 8 i vardera riktningen. Det underlättar för sörmlänningar som exempelvis vill besöka Södertälje och Stockholm på helger och för stockholmare som reser till sina fritidshus i Sörmland. På vardagsmorgnar tillkommer en ny avgång hela vägen Hallsberg – Stockholm och tillbaka från Stockholm på eftermiddagen.

– Det här är jättebra för utvecklingen av Katrineholm. Man kanske bor på ett ställe, arbetar på annat, och har sina fritidsintressen på ett tredje. Mälartågen skapar förutsättningar för Katrineholm att växa och möjliggör ett ökat arbets-, studie- och övrigt vardagsresande som är långsiktigt hållbart, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Den nya tidtabellen börjar gälla den 12 december 2021

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg