/

Publicerad:

Över 100 idrottsungdomar städar i Katrineholm och Björkvik

På söndag den 26 september kommer närmare 120 idrottsungdomar från fyra olika idrottsföreningar att städa i Katrineholms kommun. Det här ger ungdomarna möjlighet att hjälpa till att hålla Katrineholm skräpfritt samtidigt som de får ersättning till klubbkassan.

Idrottsungdomar som städar i sin närmiljö. Foto: Städa Sverige

Idrottsungdomar som städar i sin närmiljö. Foto: Städa Sverige

Samarbete över kommungränserna

Städningen sker genom ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Flens kommun och Städa Sverige. Länk till annan webbplats. Städningen är ett led i Katrineholms kommuns handlingsplan mot nedskräpning.

– Den här städningen är positiv på flera olika sätt. Här stöttar vi våra idrottsföreningar ekonomiskt, utbildar och skapar en medvetenhet om nedskräpning, samtidigt som vår närmiljö blir städad och fin, säger Linda Aldebert, miljöstrateg på Katrineholms kommun.

Föreningar som deltar

Miljöhjältarna som deltar kommer från Katrineholm Värmbols BS U12, Katrineholms AIK F12, Björkviks IF P13 och Katrineholms HIF. Städningen kommer att starta klockan 9 den 26 september och pågår i cirka tre timmar.

Här städar vi

Städningen sker utmed gång- och cykelbanor, badstränder, grönområden och runt idrottsplatser i centrala Katrineholm, Nävertorp och Björkvik.

Håll utkik i sociala medier

Följ gärna ungdomarnas städning via hashtaggen #städasverige på Instagram Länk till annan webbplats.

Städningen är coronaanpassad och deltagarna städar i grupper med färre om åtta personer och utan gemensam större samling.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med aktiviteten Katrineholms skräpplockardagar är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.
Mål 14: Hav och marina resurser Länk till annan webbplats.

Mål 11 och 14 från Agenda 2030

Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm