/

Publicerad:

Katrineholm deltar i Europeiska mobilitetsveckan

I år deltar återigen Katrineholms kommun i den årliga kampanjen Europeiska mobilitetsveckan Länk till annan webbplats. (tidigare Europeiska Trafikantveckan). Kampanjen arrangeras av kommuner i Europa mellan den 16 till 22 september. Syftet med kampanjen är att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Två cyklister som cyklar i centrala Katrineholm.
Två cyklister som cyklar i centrala Katrineholm. Foto: Hanna Maxstad

Det här händer i Katrineholm 16-22 september

I Katrineholm deltar vi i form av en kampanj för att positivt uppmärksamma hållbart resande - främst i form av cykling. Det här kommer huvudsakligen att ske digitalt i våra sociala kanaler och på vår webbplats, men även fysiskt i våra stadsmiljöer och där vi samarbetar med Polisen i Katrineholm i att förtydliga hur och var det är okej att cykla och på så sätt öka trafiksäkerheten.

Följ oss via Facebook Länk till annan webbplats.

Följ oss via Instagram Länk till annan webbplats.

Webbinarium: Hållbart resande

Under Mobilitetsveckan arrangerar vi dessutom tillsammans med Energikontoret i Mälardalen ett lunchwebbinarium kring hållbart resande. Vi bjuder på allt från stå upp-komedi till den senaste forskningen om miljövetenskap, hälsovetenskap och beteendeförändring. Det är kostnadsfritt att delta! Här anmäler du ditt deltagande. Länk till annan webbplats.

Cykla i Katrineholms kommun

Allt om cykling i Katrineholms kommun hittar du här.