/

Publicerad:

Hitta nästa äventyr med naturkartan & visitkatrineholm!

Vad vill du hitta på i sommar? Här har vi samlat tips på aktiviteter för soliga och regniga sommardagar.

Två ungdomar skrattar på stan. De ler.
Foto: Hanna Maxstad

Hitta nästa äventyr med hjälp av naturkartan Länk till annan webbplats.. I naturkartan finns information om alla lekplatser, badplatser, utegym, vandringsleder och andra utomhusaktiviteter som du kan hitta på i Katrineholm. Vad sägs om att vandra Sörmlandsleden, upptäcka Glysas källare, Carl Ugglas Park eller testa den nyrenoverade lekplatsen i Sköldinge?

Upptäck sommaren med visitkatrineholm!

Gör det bästa av sommaren med din bästa kompis när det gäller nya äventyr. På visitkatrineholms sajt Länk till annan webbplats. hittar du flera guider till massor av härliga sommaraktiviteter i Katrineholms kommun. Bland annat ser du aktuella badvattentemperaturer och tips på restauranger, shopping eller saker att uppleva - för alla väder.

Allmänhetens åkning

Är du trött på sommarvädret och längtar efter vintern? Kronfågel isarena och Kronfågel ishall håller öppet för allmänhetens åkning hela sommaren. Här ser du aktuella öppettider för allmänhetens åkning.

Rökfri sommar

Visste du förresten att lekplatser, badplatser och parker ska vara rökfria? Rökförbudet är en del av tobakslagen från 2019 och gäller uteserveringar, lekplatser, perronger och busshållplatser, offentliga entréer (till bibliotek, restauranger och butiker med mera) och idrottsplatser som är inhägnade. I Katrineholms kommun har kommunstyrelsen dessutom beslutat att utöka rökförbudet och uppmanar även till rökfria miljöer vid badplatser, utegym och parker.

Vi vill uppmana dig till en att ta en rökfri sommar och att inte röka på:

  • Uteserveringar
  • Lekplatser
  • Perronger och busshållplatser
  • Entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde
  • Inhägnade idrottsanläggningar
  • Parker
  • Utegym
  • Badplatser

Gäller rökförbudet all tobak?

Ja. Det gäller cigaretter, elektroniska cigaretter och liknande anordningar samt örtprodukter för rökning (vattenpipa). Läs mer om rökfria utomhusmiljöer på Folkhälsomyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats.

Vill du ha hjälp med att sluta röka?

Surfa in på Sluta-Röka-Linjen Länk till annan webbplats. om vill sluta med tobak eller kontakta din vårdcentral.