/

Publicerad:

Säkra bästa badplatsen i sommar!

Här hittar du samlad information om närmaste badplats och kvaliteten på badvattnet på våra badplatser runt om i Katrineholms kommun. Aktuella badvattentemperaturer är på gång inom kort.

En badplats i Katrineholms kommun. Foto: Hanna Maxstad
Fiskeboda badplats i Katrineholms kommun. Foto: Hanna Maxstad

Hitta närmaste badplats

Via appen Naturkartan kan du hitta information om de badplatser som kommunen ansvarar för. Hitta till din favoritbadplats med hjälp av appen Naturkartan. Länk till annan webbplats. 

Kvaliteten på badvattnet

Varje sommar tar vi prover på badvattnet vid våra kommunala badplatser för att kontrollera vattnets kvalitet. Badvattenprover tar vi från början av juni till och med augusti.

Resultaten från badvattenproverna

Resultaten från de prover vi tar hittar du på Havs- och vattenmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats. 

Tips vid algförekomst i badvatten

Undvik att bada eller ha onödig kontakt med vatten när vattnet visar tydliga tecken på algblomning. Släpp inte barn eller husdjur till stränder eller i vatten med riklig algförekomst. Både barn och husdjur är extra känsliga. Om du redan har badat skölj då av dig grundligt med rent vatten för säkerhets skull.

Aktuella badvattentemperaturer

Vill du veta hur varmt det är i vattnet vid din favoritbadplats? Kolla in badvattentemperaturer på visitkatrineholms hemsida Länk till annan webbplats..