/

Publicerad:

80% av Katrineholms unga vill vaccinera sig mot covid-19

En av kommunens feriearbetande ungdomar gjorde en undersökning via Instagram story där vi ställde frågan om stadens unga vill vaccinera sig mot covid-19. Svaren blev positiva och majoriteten vill vaccineras.

En av kommunens feriearbetare gjorde under förra veckan en undersökning via fem av kommunens Instagramkonton. Frågorna handlade om ungdomarnas syn på vaccination av covid-19. 359 personer svarade på 24 timmar. På första frågan svarade nästan exakt 80% att de tänkt vaccinera sig. Svaret de kunde välja på var ja eller nej.

I den andra delen ställde vi frågan ”varför/varför inte?” och svaret skrevs i ett fritextfält. 27 personer valde att svara. Anledningarna de angav kring varför de vill vaccinera sig var dels för att livet ska återgå till det ”normala” men även för att skydda sig själva, sin omgivning och riskgrupper. Anledningarna till att man inte ville vaccinera sig handlade om osäkerheten kring biverkningar samt att unga får tillgång till vaccinet så sent och att det därmed inte spelar någon roll.

Undersökningen var uttryckligen riktad mot personer under 25 år och syntes på följande konton: Duveholmsgymnasiet, Lindengymnasiet, Perrongen i Katrineholm, Kulturskolan Katrineholm och Katrineholms tekniska college.