/

Publicerad:

Är du en minimeringsmästare? Var med och tävla!

Är det din tur att bli miljöhjälte och Minimeringsmästare? Nu söker vi deltagare i Katrineholms kommun.

Vad är Minimeringsmästarna?

Katrineholms kommun deltar för första gången i Minimeringsmästarna och gör det i samarbete med Sörmland Vatten och Avfall AB.

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen.

Vem är en Minimeringsmästare?

Alla kan bli en Minimeringsmästare! Så länge du är redo för en utmaning och är nyfiken på att lära dig nya grejer. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska på avfallet och vårt klimatavtryck. Därför söker vi deltagare i alla åldrar, med alla olika typer av bakgrund och med vilken förkunskap som helst.

Hur går Minimeringsmästarna till?

Under resan som Minimeringsmästare får du som deltagare träffa andra i Katrineholms kommun på tematräffar under hela året. Där utbyter ni erfarenheter och får tips och inspiration från projektledningen och föreläsare. Utöver träffarna får deltagarna olika utmaningar som ni ska genomföra till nästa träff, till exempel laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar!

Varför finns Minimeringsmästarna?

Tyvärr ser nuläget rätt dåligt ut. Vi shoppar i Sverige som om det fanns 4,2 jordklot och vi gör av med 466 kg avfall varje år per person. Det är nästan ett halvt ton! Per person! Ja, det är galet. Men det går att göra något åt det, och vi kan göra det tillsammans. Att minska på sitt avfall är inte bara bättre för miljön - du kan spara pengar och få mer tid till annat.

Bli minimeringsmästare

Skicka in din intresseanmälan här! Länk till annan webbplats.

Anmälan är öppen 15 maj till 15 september.

När anmälan är stängd kommer vi tillsammans med Sörmland Vatten att göra ett urval och välja ut fem stycken hushåll som får chansen att delta. Därefter hör vi av oss till alla som skickat in en intresseanmälan.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med projektet Minimeringsmästarna är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.
Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion Länk till annan webbplats.
Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna Länk till annan webbplats.


Globala målen för hållbar utveckling. Mål 11, 12 och 13.

Mer information och kontakt

Har du frågor om Minimeringsmästarna? Kontakta kommunikation@sormlandvatten.se
eller läs mer om tävlingen på Minimeringsmästarnas webbplats Länk till annan webbplats.