/

Publicerad:

Valborg

Inte heller i år blir det en vanlig Valborg. Alla fester och firande ställer vi in. Tack för att du hjälper till att hålla avstånd och minska smittspridningen av covid 19.

Trygg och säker valborg

Om vi ska kunna återgå till det normala behöver alla ta ansvar. Kom därför ihåg att:

  • Undvika trängsel. Träffa så få som möjligt utanför den närmaste kretsen.
  • Ta ansvar - håll avstånd både inomhus och utomhus, var uppmärksam på symtom och stanna hemma om du är sjuk.
  • Tvätta händerna noga och ofta.

Nattvandring

För att öka tryggheten i Katrineholms kommun på valborg kommer vi att nattvandra på valborgsmässoafton. Vi som samverkar och deltar i nattvandringen är Katrineholms kommuns trygghetsvärdar, socialtjänstens ungdomsteam, kvinnojouren Miranda, Lyckliga gatorna, Perrongen, räddningstjänsten, polis, svenska kyrkan, triangelgården och nattvandring.nu.

 

Valborgseld, foto: Josefine Karlsson

Vill du elda i valborg?

Tänk på att du bara får elda trädgårdsavfall under vecka 17, vecka 40 samt på Valborgsmässoafton. Det här gäller för dig som bor i tätbebyggt område. Övriga tider är det förbjudet.

  • Du får elda i mindre omfattning. All eldning sker på eget ansvar.
  • Se till att ha släckutrustning tillgänglig, exempelvis krattor och vattenslang. Ha även tillgång till en telefon så att du snabbt kan larma oss om du skulle behöva.
  • Alla som ska elda ska anmäla det till räddningstjänsten. Gör det så snart som möjligt, helst 24 timmar innan du räknar med att börja elda.

Anmäl om du ska elda till räddningstjänsten. Länk till annan webbplats.