/

Publicerad:

Katrineholms kommun skickar kris-sms

Smittspridningen av covid-19 har kraftigt ökat de senaste veckorna, något som oroar inför påsken. Därför skickade kommunen under torsdagen ut kris-sms till 13 709 adresser i Katrineholm.

Bild på texten i sms

- Läget är allvarligt och inför påsken vill vi påminna invånarna om hur viktigt det är att följa myndigheternas råd för att bromsa den negativa utvecklingen, säger Pascal Tshibanda, kommunikationschef i Katrineholms kommun.

Budskapet i kris-sms som skickades ut fokuserar på den enskildes ansvar och meddelandet löd: ”Läget är allvarligt! Smittspridningen ökar. Ta ditt ansvar i påsk, umgås bara med de närmaste, håll avstånd, tvätta händerna.”

Mellan vecka tio och elva mer än fördubblades antal nya fall av covid-19 i Katrineholms kommun. Krismeddelandet som skickades ut under torsdagen är en del av en större informationskampanj där Katrineholms kommun använder sig av digital annonsering i lokalmedia och på sociala plattformar samt radioreklam.

- Syftet är att uppmana invånarna att ta ansvar och hjälpas åt att tillsammans bromsa smittspridningen i påsk. Alla längtar att få umgås på riktigt igen. Håll ut lite till, över påskhelgerna och vi är ett steg närmare en normal vardag, avslutar Pascal Tshibanda.

Mer information:
Pascal Tshibanda
Kommunikationschef
Telefon: 0150 - 577 70