/

Publicerad:

Byggstart vid Abborren

Idag togs det klassiska ”första spadtaget” för uppförandet av det nya bostadshuset i kvarteret Abborren, gamla brandstation. Inflyttning i de cirka hundra lägenheterna beräknas till 2023 – 2024.

Bilder: Det första spadtaget för stans ”snyggaste hus”, enligt Göran Dahlström. På bilden från vänster: Olle Jakobsson snickare, Anders Malmberg platschef, Rune Tegelstaden, Göran Dahlström och Göran Eklöf snickare. Arkitektritningar över den nya fastigheten vid kvarteret Abborren.

Det nya huset får trappform, med sex våningar i hörnet Eriksbergsvägen/Djulögatan för att sedan gå ner till fyra våningar på de södra och östra gavlarna. I källarplan kommer det att bli cirka sextio parkeringsplatser. Infarten till garaget planeras från Djulögatan. I källarplan planeras också för en lättillgänglig, trygg och säker cykelparkering. Av de cirka hundra lägenheterna blir ungefär femtiofem av dem bostadsrätter och övriga hyresrätter.

- Enligt mig så blir det här snyggaste huset i Katrineholm. Och med den vackraste trädgården, Stadsparken, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Just nu pågår rivning av den gamla brandstationen.

- Vi kommer återanvända en hel del material. Brandbilsgaraget har vi monterat ner för att bygga upp och använda som ett eget materialförråd. Även teglet tar vi ner och sparar. En del av det kommer vi använda till blomlådor utanför nya fastigheten, säger Rune Tegelstaden VD för Tegelstaden.

Om någon månad är rivningsarbetet klart, då börjar själva byggarbetet med den nya fastigheten. Inflyttning sker etappvis med planerad start hösten 2023.