/

Publicerad:

Vinnare av idépriset 2020

Äppelmust och fågelbajs är vinnare i service- och tekniknämndens idépris 2020.

Sex idéer tävlade om två priser i två kategorier, det generella priset och årets fokusområde som var samverkan. Årets två vinnare fokuserar på klimat och vardagsglädje samt ren miljö för våra invånare och en bra arbetsmiljö.

Vinnare - äppelmust

Vinnare i katergori idépriset för samverkan är trädgårdsmästare Nina Kettunen. Tillsammans med deltagare inom resurscenter har Nina tagit fram en ny klimatsmart produkt - äppelmust på kommunens egna äpplen - som serverats på Katrineholms kommuns äldreboenden.

Service- och tekniknämndens motivering:

Mustning av äpplen från kommunens och invånarnas äppelträd har gett deltagare inom resurscenter en meningsfull sysselsättning. De har tillsammans med trädgårdsmästare Nina Kettunden skapat en ny produkt som gett de äldre på kommunens boende en god och klimatsmart dryck vilket gett dem extra guldkant i vardagen.

- Att musta äpplen från kommunens och invånarnas träd med hjälp av resurscenter har gett extra glädje i vardagen till de äldre på kommunens boende. De har fått en god, närproducerad och klimatsmart dryck. Det har även gett vår deltagare från resurscenter en meningsfull sysselsättning, säger Anneli Hedberg som är service- och tekniknämndens ordförande.

Vinnare - städa fågelbajs

Vinnare i kategori det generella priset är enhetschef Stefan Ivarsson. För att komma tillrätta med mängden fågelbajs som brukar pryda Djulöbadets strand och gräsmattor kom Stefan på en effektiv idé. Att sopa upp fågelbajset istället för att plocka upp det för hand.

Service- och tekniknämndens motivering:

Djulöbadet är en populär plats för såväl Katrineholmare och besökare i alla åldrar, även för fåglar. Genom enhetschef Stefan Ivarssons idé med att använda sopaggregat kan personalen inom parken på ett effektivt och med bättre arbetsmiljö hålla rent och snyggt på stranden vilket ger en ännu bättre och trivsammare upplevelse av Djulöbadet.

- Tack vare idén om att använda sopaggregat för att städa den populära stranden vid Djulö har både parkpersonalens arbetsmiljö och besökarnas upplevelse av Djulöbadet förbättrats, säger Anneli Hedberg om idén att sopa upp fågelbajs.

Har du frågor om idépriset?

Kontakta Anneli Hedberg, ordförande service- och tekniknämnden
Mejl: anneli.hedberg@katrineholm.se
Telefon: 0150-568 18

Vill du se vilka idéer som blev nominerade till 2020 års idépris? Kolla in videon nedan!

Fakta om idépriset inom service- och tekniknämnden:

Varje år utser service- och tekniknämnden två vinnare i en idépristävling som anställda eller arbetslag inom service- och teknikförvaltningen kan nomineras till. Idéer som kan nomineras till priset är genomförbara idéer som lett eller leder till en förenkling av arbetsuppgifter, tidsbesparing, ökad kvalité, bättre arbetsmiljö, förbättring av organisationen eller ekonomisk besparing. Det kan också vara idéer som genomför förbättringar inom ett aktuellt fokusområde. Det är arbetslag eller enskilda anställda som kan nominera eller bli nominerade. Vinnare utses av service- och tekniknämnden.