/

Publicerad:

Fem år med bra tillväxt i Katrineholm

Det går bra för näringslivet i Katrineholm. Femte året i rad hamnar Katrineholm i toppskiktet i Bästa Tillväxt Södermanlands län, i år på en tredje plats. Undersökningen premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

En av Katrineholms stadsgator i julskrud. Foto: Hanna Maxstad

En av Katrineholms stadsgator i julskrud. Foto: Hanna Maxstad

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna. Syna mäter inga attityder, bara fakta. Tre olika kriterier granskas hos alla aktiebolag i Sverige; antal nyanställningar, ökad omsättning och ekonomisk vinst.

– De fem senaste åren har vi placerat oss i toppen på tillväxtlistan. Resultatet på årets undersökning baserar sig på företagens bokslut 2018 och 2019. Det innebär att det tuffa pandemiåret vi är i nu inte återspeglas i resultatet. Jag vet att en del företag och branscher har haft och fortfarande har det tufft. Men positivt att det fortsatt är stort intresse från företag som vill etablera sig i Katrineholm, särskilt vid Katrineholms Logistikcentrum och Lövåsenområdet, säger Stefan Toll näringslivschef.

– Under de senaste åren har vi tillsammans med våra skickliga företagare prioriterat tillväxten i kommunen. Tillväxt är en förutsättning för att säkra välfärden inför framtiden, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Katrineholms femtio företag med starkast tillväxt - lista Pdf, 196.7 kB.

Fler nyheter hittar du i vårt pressrum Länk till annan webbplats.

Det här är Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

• Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.

• Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.

• Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.