/

Publicerad:

Katrineholm pilotkommun i projekt med Generation Pep

Nu laddar Katrineholm för att dra igång arbetet till våren.
- Det känns inspirerande och peppande att få vara en pilotkommun för en ny folkhälsosatsning, säger Anneli Hedberg (S).

En av fem som valts ut att bli en Pep kommun.

Tillsammans med Lilla Edet, Sundbyberg, Uppsala och Vårgårda (ytterligare en kommun kan tillkomma) så ska Katrineholms kommun arbeta för en bättre hälsa bland barn och unga.
- Att få bli uttagen som pilotkommun att arbeta med folkhälsa och ungas rörelse är spännande - det vi gör idag kommer att göra skillnad imorgon, säger Anneli Hedberg som är service- och tekniknämndens ordförande samt ordförande i folkhälsoutskottet i Katrineholms kommun.

Generation Pep är samarbetspartner

Generation Pep som startades på initiativ av kronprinsessparet har som vision att alla barn och unga i Sverige ha ska vilja och möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sedan 2016 har organisationen arbetat för att engagera hela samhället då ingen enskild aktör kan lösa problemet på egen hand.

Pilotprojekt

Under våren startar ett nytt projekt med syfte att ta fram en modell för ett systematiskt folkhälsoarbete med tydliga strategiska mål och mätbara handlingsplaner.

Nu har den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft som är verksamhetschef på Pep och ansvarig för projektet meddelat att Katrineholm är en av de utvalda.

- Här blir vårt arbete i projektet en viktig del för att visa andra kommuner hur de kan arbeta med folkhälsa. Samtidigt så innebär vårt deltagande att vi arbetar vidare med flera viktiga mål och satsningar som finns i vår kommunplan, vårt folkhälsoarbete samt idrotts- och måltidspolitiska programmet, säger Anneli Hedberg.

Har du frågor om projektet?

Just nu arbetar vi med att ta fram en plan för arbetet. Mer information kommer snart att publiceras här på katrineholm.se Länk till annan webbplats..

Kontakta:
Service- och teknikförvaltningen
Mejl: service.teknik@katrineholm.se