/

Publicerad:

Förlängd tid för skärpta allmänna råd

De skärpta allmänna råden gäller nu till 13 december, men kan komma att förlängas.

Folkhälsomyndigheten har, i samråd med Region Sörmlands smittskyddsläkare, beslutat att kraftigt skärpa de allmänna råden i Sörmland. Det görs för att bromsa smittspridningen.

Du bör:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, muséer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

  • Avstå från att delta i fysiska möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte i idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i fester eller liknande socialt umgänge.

Följande verksamheter i Katrineholms kommun påverkas

Idrott- och föreningsliv

Kommunens idrotts- och sportlokaler är stängda för allmänheten och övrig verksamhet. Simhallen och allmänhetens åkning i isarenan och ishallen stänger för allmänheten. Däremot är lokalerna öppna för idrott och föreningsliv när det gäller barn- och ungdomsverksamhet som innefattar träning för barn födda 2005 eller senare. Det gäller bland annat sportcentrum, idrottshallar, ishall, isarena, simhall, tennishall, boulehall, gymnastikhall. Vi håller även öppet för skolans idrottsundervisning.

Den verksamhet som genomförs i våra lokaler ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

Kulturhuset Ängeln, biblioteken och Perrongen

Kulturhuset Ängeln, konsthallen och biblioteket med filialer stängs för allmänheten. Du kan fortfarande hämta reserverade böcker och annan media efter kontakt med biblioteket. Du kan lämna tillbaka det du lånat i bokinkastet. Du kan självklart använda våra digitala tjänster! Perrongen och Lyckliga gatorna fortsätter sin verksamhet, men med begränsningar på 50 deltagare.

Våra scen- och kulturlokaler är öppna för föreningsverksamhet. Det är varje förenings ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Det innebär också att ställa in om aktiviteter inte går att genomföra på ett smittsäkert sätt. All programverksamhet inom kulturen ställs in eller flyttas fram.

Omsorgsboenden

Kommunen avråder just nu för besök på våra vård- och omsorgsboenden.

Kontaktcenter

Kontaktcenter är öppet men tar bara emot ett fåtal besökare samtidigt i lokalen under de kommande tre veckorna. Kontakta oss gärna via mejl och telefon i första hand. Läs mer om hur du kontaktar oss på kontaktcenter.

De skärpta råden gäller i första hand fram till och med den 13 december, men kan komma att förlängas.

Katrineholms kommun kan även komma att behöva besluta om fler åtgärder.