/

Publicerad:

Jula till Katrineholm

Jula planerar öppna varuhus på Lövåsenområdet. Ett markanvisningsavtal har tecknats mellan Katrineholms kommun och G&K Blanks Fastigheter AB.

Stefan Toll, Christer Sundqvist och Göran Dahlström visar var Jula planerar att bygga sitt varuhus. Alla tre gläds åt Julas planer. ”Handel skapar handel” menar trion.

Stefan Toll, Christer Sundqvist och Göran Dahlström visar var Jula planerar att bygga sitt varuhus. Alla tre gläds åt Julas planer. ”Handel skapar handel” menar trion.

Jula planerar att öppna varuhus på Lövåsenområdet, mellan Biltema och Mio Möbler. Markanvisningen som undertecknats mellan Katrineholms kommun och G&K Blanks Fastigheter AB är ett område på ca 10 800 m2.

- Det är otroligt kul att ett så starkt svenskt varumärke som Jula väljer att etablera sig i Katrineholm, säger Stefan Toll näringslivschef.

- Det är bra för Katrineholm och det är bra för regionen. Genom åren har flera visat intresse för denna tomt men det har inte känts riktigt rätt. Inte förrän nu, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

- Det är stort tryck på marken vid Lövåsenområdet och Logistikcentrum. Det pågår flera förhandlingar med intressenter. Det kan bli fler goda nyheter för Katrineholm innan detta år är slut, säger Christer Sundqvist (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

Ärendet tas upp i kommunstyrelsen den 25:e november för beslut.

Avtalstid: Markanvisningen gäller till och med 2021-12-31.

Julas logotyp

Jula i siffror

  • Omsättning hela koncernen: 8,1 miljarder SEK (2019)
  • Resultat hela koncernen: 560 miljoner SEK (2019)
  • Soliditet: 43% (2019)
  • Varuhus: 104 st (56 i Sverige, 34 i Norge och 14 i Polen)
  • Antal medarbetare: ca 3500

Källa: www.jula.se

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg