/

Publicerad:

Symbolisk flaska handsprit när smittan ökar i Sörmland

Just nu sprids coronaviruset med ökad intensitet i Sörmland. En viktig faktor för att hålla coronaviruset borta är att tvätta händerna i 20 sekunder. Det är också bra att använda handsprit. 

Liten flaska handsprit med Katrineholms kommuns logotyp

Nu har kommunikationsavdelningen tagit fram små flaskor med handsprit för att delas ut som profilprodukter. Flaskorna är små, smidiga och lätt att ha i fickan eller handväskan. Handspriten delas också ut till alla anställda.

- Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska smittspridningen. Därför vill vi ge alla medarbetare en symbolisk flaska handsprit som en påminnelse i vardagen att vi tillsammans måste hålla i och hålla ut så länge pandemin pågår, säger kommundirektör Sari Eriksson.

Den internkommunikativa insatsen att dela ut handsprit till medarbetarna, som kommunikationsavdelningen tagit initiativ till, har jämförts med politiska beslut i andra kommuner som handlar om lönetillägg.

- Handspriten ska jämföras med all annan kommunikation rörande coronaviruset, som affischer, filmer och kunskapsspridning i kommunens sociala medier, säger Pascal Tshibanda, kommunikationschef.

- De flaskor handsprit som vi delat ut till medarbetarna kompletterar vårt interna utbud av profilprodukter och är en del av vår internkommunikation såväl som marknadsföring av kommunen. Inget annat, avslutar kommunikationschefen.

Vi behöver hjälpas åt att minska smittspridningen

Varför?

  • Minska antalet dödsfall och mänskligt lidande.
  • Minska belastningen i vården så att de som behöver kan få vård, båda coronapatienter och andra sjuka personer.
  • För att vi så snart som möjligt ska kunna leva som vanligt igen.

Vad ska jag göra?

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Tvätta händerna ofta och i minst 20 sekunder.
  • Undvika sociala sammanhang och platser där många personer vistas.
  • Håll avstånd från dem du träffar, även saliv från skratt kan smitta.
  • Hosta och nys i armvecket.