/

Publicerad:

Bra företagsklimat trots pandemiår

Varje år gör Svenskt Näringsliv en undersökning av kommunernas företagsklimat. I år är förutsättningarna annorlunda, trots det klättrar Katrineholm till plats 67 i Sverige.

Företagsklimatet i Katrineholm var 2006 nere på knä, rankat på plats 284 av 290 kommuner. Idag fjorton år senare återfinns Katrineholm på plats 67 – förra året på plats 79. En fantastisk klättring mot toppen och ett kvitto på det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet.

– Vi och hela samhället har haft ett tufft år på många sätt. Något gott från detta år är att vårt samarbete med näringslivet fördjupats och stärkts på flera plan. Vi har blivit starkare och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer utveckla Katrineholm till en ännu bättre plats att leva, bo och driva företag i, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande och Christer Sundqvist (M) kommunstyrelsens vice ordförande, i ett gemensamt uttalande.

– Självklart är det ett gott betyg att vi klättrar i rankingen ett sånt här speciellt år. Nu djupanalyserar vi resultatet för att se vilka insatser vi behöver göra på lång och kort sikt. Katrineholm kommuns ambition är att fortsätta klättra, säger Stefan Toll näringslivschef Katrineholm.

Om rankingen
Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen.

Mer information:
Stefan Toll
Näringslivschef
Telefon: 070 - 588 77 94

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg