/

Publicerad:

Katrineholm deltar i Europeiska Trafikantveckan 

I år deltar Katrineholms kommun i den årliga kampanjen Europeiska Trafikantveckan. Kampanjen arrangeras av kommuner i Europa mellan den 16 till 22 september. Syftet med kampanjen är att främja hållbara resor. Årets tema är ”Fossilfria resor för alla” och årets slogan är ”Var smart- res smart!”. 

Det här händer i Katrineholm 16-22 september

I Katrineholm deltar vi med aktiviteter där vi får möjlighet att samla in upplevelser av cykling i Katrineholm. Vi deltar också i form av kampanjer för att positivt uppmärksamma hållbart resande. Det här kommer att ske både fysiskt i våra stadsmiljöer och digitalt i våra sociala kanaler.

Digital cykel-stand up: Om konsten att leva utan bil

Under Trafikantveckan visar vi även en digital version av den populära stand up-föreläsningen "Om konsten att leva utan bil" Länk till annan webbplats., med skådespelaren och cykelbloggaren David Sennerstrand.

Handling
Trots att arbetsplatsen ligger långt ifrån närmaste järnvägsstation bestämmer han sig för att inte skaffa bil och istället försöka jobbpendla med kollektiva färdmedel; något som skulle visa sig vara mer besvärligt, tidsödande – och givande – än han någonsin kunnat föreställa sig.

"Om konsten att leva utan bil" är en underhållande stand up-föreläsning där skådespelaren och cykelbloggaren David Sennerstrand berättar sin egen historia, som börjar med en stor fascination för det mesta som brummar och går på bensin och slutar i totalpassion för cykeln.

Filmen/föreläsningen finns tillgänglig mellan den 16 till 22 september. Här kan du se filmen. Länk till annan webbplats.

Mer information och kontakt

Har du frågor om årets Trafikantvecka? Vänligen kontakta:
Projekledare Jennie Hjertberg.
Telefon: 0150-571 95
Mejl: jennie.hjertberg@katrineholm.se