/

Publicerad:

Sommar med Lyckliga Gatorna!

Kommunens sommarlovsaktiviteter är i full gång. Lyckliga Gatorna ordnar aktiviteter för barn i grundskoleålder både i stadskärnan och i kransorterna. Gatufesterna kommer dock ställas in i år.

Flagga som säger Lyckliga Gatorna och en person som står runt saker att leka med

Sommarlovsaktiviteter

Under hela sommarlovet ordnas aktiviteter för barn i grundskoleålder. Den kommunala verksamheten Lyckliga Gatornas mål är att ge barn och unga en känsla av delaktighet, goda relationer till vuxna och trygga platser att tillbringa tiden utanför skoltid.

Sommarlovet är inte är lika lustfyllt för alla barn. Det kan handla om familjeförhållanden, ekonomi eller brist på vänner att umgås med och kommunen jobbar hårt med att se till att lovaktiviteter ska erbjudas.

I år finanseras sommarlovet av kommunen då statsbidraget uteblivit.

Gatufesterna ställs in

Lyckliga Gatorna meddelar att det tyvärr inte blir några gatufester i sommar.

”Vi måste lyssna på restriktionerna och tänka sunt. Men i samarbete med skolorna fortsätter vi såklart att arbeta med att skapa trygghet och glädje för våra barn och unga på de sätt vi kan” säger Anna Marnell från arbetsgruppen för gatufesterna.

De senaste tre åren har Lyckliga Gatorna ordnat fester på olika platser och i olika storlek, men idag finns det inga datum för när detta kan komma igång igen.

”Önskemålet är att vi kan fortsätta jobba med festkonceptet i någon form redan i höst men vi får hålla det öppet” fortsätter Anna.

Två personer som dansar på en scen med publik nedanför

Bild från förra årets gatufest i Nävertorp.
Foto: Proud Pictures