/

Publicerad:

Underhållsarbete av belysning

Vecka 24 inleder vi arbetet med att byta ljuskällor och göra stabilitetsprov av gatubelysningen i centrala och södra Katrineholm. Arbetet pågår under cirka 4 veckor.

Från och med vecka 24 inleder kommunens belysningsentreprenör Bogfelts arbetet med att byta 1700 ljuskällor i centrala Katrineholm. Arbetet kommer pågå under cirka 4 veckor. Det är ett underhållsarbete som utförs varje år. Bytet görs för att lamporna i dessa områden har nått sin tekniska livslängd och har brunnit i fyra år, vilket motsvarar ungefär 16 000 timmar.

1700 lamport byts ut

De flesta lampor lyser fortfarande medan några har redan har hunnit slockna. Totalt byts 1700 ljuskällor under 2020, det vill säga själva lampan som lyser, inte armaturen som lampan sitter i. Bytet innebär att det kommer att lysa dagtid i vissa områden. Det är precis som det ska vara för att vi ska kunna testa att lamporna fungerar efter att ljuskällan blivit bytt.

Stabilitetsprov

Vi kommer under den här perioden även göra så kallade stabilitetsprov av våra gatubelysningsstolpar i Södra Katrineholm. Under vecka 25 inleds arbetet av kommunens entreprenör Roch Services. Vi testar helt enkelt hur våra stolpar mår. De stolpar som vi upptäcker är sönder rostade eller på annat sätt farliga kommer att tas ner omgående och senare ersättas med nya. Läs mer om vårt arbete med att underhålla vägar och offentlig miljö här

Visa gärna hänsyn när ni passerar belysningsteknikerna som arbetar längs med våra vägar. Var rädda om varandra, håll avstånd och håll ner hastigheten!

Har du frågor om arbetet?

Kontakta Drifttekniker Daniel Lagmyr, service- och teknikförvaltningen
Telefon: 0150-571 51