/

Publicerad:

Nu får Katrineholm sina första ställplatser för husbil i centrum

Från och med 1 juni har du som är husbilsägare möjlighet att parkera i centrala Katrineholm. Maxtiden är 24 timmar och antalet ställplatser uppgår till två. Syftet med ställplatserna är att erbjuda lättillgänglig uppställning för husbilar med möjlighet till övernattning.

Husbilsturismen växer och utvecklas och idag finns det cirka 100 000 husbilar i Sverige. Husbilsgäster efterfrågar ofta platser att enkelt kunna stanna till på när de är ute och reser - i syfte att uppleva saker på sin resa och även övernatta innan de åker vidare.

– Det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda husbilsgäster två ställplatser i vår fina stadsmiljö med närhet till handel och restauranger. Vi hälsar dem varmt välkomna, säger Johnny Ljung infrastrukturchef på Katrineholms kommun.

– På turistinformationen får vi många frågor om var man kan parkera sin husbil i centrum. Våra besökare vill stanna till och shoppa och äta något gott. Det känns därför jättekul att nu kunna hänvisa dem till parkeringen Liljan, säger Victoria Freberg turismansvarig i Katrineholm.

Bra att veta

Antal platser: två.
Adress: parkeringsplats Liljan i korsningen Vasavägen/Fredsgatan.
Avgift: gratis.
Tid: här får du stå parkerad i max 24 timmar.
Närmaste offentliga toalett: toalett hittar du vid parkeringen bakom Sörmlands Sparbank (se kartan i bildspelet ovan).
Service: ställplatserna har inte el, vatten eller andra servicefunktioner.

Här nedan kan du även ladda ned en karta i PDF-format över ställplatser för husbil i Katrineholm Pdf, 3.8 MB.

Parkeringar i Katrineholm

vår parkeringssida hittar du allt du behöver veta om var du kan parkera i Katrineholm, hur du ansöker om olika slags parkeringstillstånd och många andra parkeringsrelaterade frågor.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.