/

Publicerad:

Så firas studenten i Katrineholm

På grund av den rådande situationen av covid-19 kommer studenten för sistaårseleverna i Katrineholms gymnasieskolor att firas på ett annorlunda sätt jämfört med tidigare år. En sluten studentdag med firande i mindre grupper och utspring på olika tider är några av de väsentliga skillnaderna.

Foto: Therese Larsson

I april gick rektorerna ut med en uppmaning till sistaårseleverna att lämna förslag på hur Katrineholms kommun kan genomföra examensdagen den 6 juni. Därefter har rektorerna haft samråd med klassrepresentanter och nu står det klart hur studentfirandet ska gå till.

Firas i mindre grupper

För att inte bilda större grupper kommer skolorna inte ha någon större gemensam samling av studenter. Utspring kommer att ske av en klass i taget och under olika tider. På Lindengymnasiet använder man en entrédörr och på Katrineholms tekniska college (KTC) och Duveholmsgymnasiet kommer man använda flera utgångar.

Utdelning av betyg och stipendier kommer att se olika ut utifrån de förutsättningar som finns på respektive skolenhet.

- Vi har verkligen vänt och vridit på frågan om studentens genomförande. Slutligen har vi landat i ett ställningstagande där vi värnar om varandra och reducerar risken för smittspridning. Det är vår främsta skyldighet, säger Ola Stenliden, verksamhetschef Bildningsförvaltningen.

Inga anhöriga under studentdagen

Inga anhöriga kommer att få delta under studentdagen. Det innebär att inga andra personer än skolans personal och sistaårselever får vistas på skolans område.

- Vi har försökt planera studenten så att det ska bli så bra som möjligt för eleverna i denna ovanliga situation. Det är förstås väldigt tråkigt att anhöriga inte kan närvara, men vi måste göra vad vi kan för att följa de riktlinjer och rekommendationer som gäller just nu. Vi planerar för att live-sända utspringen via internet, så att nära och kära ändå kan följa eleverna i denna stora stund, säger Johan Söderberg (S), ordförande Bildningsnämnden.

Presskontakt

Ola Stenliden
Mejl: ola.stenliden@katrineholm.se
Telefon: 070-557 34 35

Johan Söderberg
Mejl: johan.soderberg@katrineholm.se
Telefon: 0150-568 71

Mer information

Vi publicerar all information kring studenten på Katrineholms gymnasieskolors webbplats Länk till annan webbplats.. Sidan uppdateras löpande.