/

Publicerad:

Bli en Testcyklist och låna en el-lådcykel i tre månader!

Nu öppnar vi anmälan till Testcyklist där du har chansen att låna en elassisterad lådcykel i tre månader. Lämna bilen hemma och njut av tre månader i friska luften samtidigt som du bidrar till en bättre miljö och ett hållbart Katrineholm.

Lådcykel, foto: Energikontoret i Mälardalen 

Testcyklist - vad är det?

Katrineholms kommun driver ett projekt för att öka cyklandet i länet tillsammans med Energikontoret i Mälardalen, Eskilstuna, Nyköping, Strängnäs och Flens kommun, Region Södermanland och Länsstyrelsen i Södermanland.

Testcyklist är en av de kampanjer som vi genomför i projektet och där invånare i Södermanlands kommuner får låna en elassisterande lådcykel under två till tre månader. Tanken är att cykeln under testperioden ska användas i vardagen för att exempelvis ta sig till jobbet, skjutsa barnen till skolan och handla matvaror. Den kan även användas för att frakta jobbmaterial, verktyg och väskor för diverse fritidsaktiviteter. I utbyte kommer deltagarna att blogga om upplevelsen och sprida sina erfarenheter i olika kanaler.

I Katrineholm ger vi två personer möjlighet att testa en elassisterad lådcykel under tre månader. Som testcyklist låter du bilen stå och använder istället lådcykeln minst tre dagar i veckan samtidigt som du bloggar om dina erfarenheter.

Kampanjen kommer att genomföras i två omgångar under 2020: april till juni och juli till september.

Kriterier för att bli Testcyklist

För att vara med som Testcyklist ska du:

  • använda lådcykeln minst tre dagar i veckan,
  • blogga om dina erfarenheter,
  • under testperioden är du ansvarig för skador på cykeln eller stöld av cykeln - det här betyder att du behöver ha en hemförsäkring som täcker eventuella skador eller dylikt. Kontrollera gärna detta med ditt försäkringsbolag innan du anmäler ditt intresse.

Blir du utvald att vara Testcyklist kommer du få en kontaktperson på Katrineholms kommun. Varje vecka bloggar du via Cykelsamverkansbloggen Länk till annan webbplats. där du skriver om dina erfarenheter med lådcykeln. Vad har gått bra/mindre bra, vilka resor har du kunnat ersätta, är det någon i din närhet som har velat testa cykeln osv. Ibland kan det räcka med en liten bild som visar hur lådcykeln har använts under veckan. Det kommer att vara möjligt att göra inlägg på andra sociala kanaler och materialet kan också komma att spridas via våra kanaler i Katrineholms kommun.

Sista ansökningsdag: 23 februari.

Vi skickar besked till de som kom med i projektet senast den 6 mars.

Anmäl ditt intresse här

Börja med att skicka in en intresseanmälan. Berätta gärna varför just du vill bli en Testcyklist och beskriv hur lådcykeln kan komma till användning i din vardag.

Mejl: josefine.karlsson@katrineholm.se
Telefon: 0150- 577 17, 0150-577 00 (kundtjänst)
Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm