/

Publicerad:

Digitala Katrineholm

Under 2019 har Katrineholms kommun arbetat målmedvetet med digitalisering och satsat på att bygga nya e-tjänster. Totalt finns nu cirka 160 e-tjänster och fler kommer det att byggas under kommande år.

Katrineholms kommuns e-tänstportal visas på datorskärm och mobilt bankid på mobilen.

En e-tjänst är öppen dygnet runt, oberoende av kontorstider och telefontider. E-tjänsterna är till nytta för medborgare, föreningar och företagare i Katrineholms kommun. Syftet är att göra det enklare att uträtta ett ärende när du vill och var du vill samt att allt sköts digitalt. Via Katrineholms e-tjänster kan du ansöka om bygglov, anmäla om Attefalls hus, boka tid för borgerlig vigsel med mera.

De mest använda e-tjänsterna idag är de som finns för skolans verksamheter; anmäla ditt barn till förskola, anmälan om specialkost, skolskjuts. Andra e-tjänster är interna, med syfte att effektivisera och förenkla inom kommunens verksamheter.

– Mer än 97 % av Katrineholm kommuns hushåll har idag möjlighet till fiberbaserat bredband. Därför är det viktigt att vi fortsätter att digitalisera för framtiden. Inom våra egna verksamheter arbetar vi med välfärdsteknik inom vård och omsorg, stärka informationssäkerheten och automatisera/robotisera processer inom försörjningsstöd och samhällsbyggnadsprocessen. Digitalisering behövs för att vi ska kunna ha en hållbar utveckling och säkra välfärden i kommunen, säger Andreas Peterzén digitaliseringschef.

Exempel på nya e-tjänster

  • Bygglov, rivningslov och marklov med mera, samt ansökan om eldstad och byggnation för Attefalls - hus.

  • Snabba stålar, som är ett bidrag för unga mellan 13 och 25 år som vill arrangera ett kulturevenemang.

  • Meröppet, som ger dig tillgång att använda Katrineholms bibliotek utanför våra bemannade öppettider.

  • Tomt- och bostadsrättskö.

Har du förslag på vilka e-tjänster du tycker är värdefulla, viktiga att vi som kommun bygger?

Lämna ditt förslag via vår e-tjänst för synpunkter Länk till annan webbplats.

Se alla våra e-tjänster i vår e-tjänstportal e.katrineholm.se Länk till annan webbplats.

Kontakt:

Andreas Peterzén, digitaliseringschef 0150-570 45