/

Publicerad:

Bra tillväxt i Katrineholm för fjärde året i rad

Det går bra för näringslivet i Katrineholm. Fjärde året i rad hamnar Katrineholm i toppskiktet i Bästa Tillväxt Södermanlands län, i år på en andra plats. Undersökningen premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Katrineholms kommun hade den bästa tillväxten i Södermanlands län i 2016 års index. De följande tre åren har det varit andraplatser.

– De fyra senaste åren har vi placerat oss i toppen på tillväxtlistan. Utmärkelsen är definitivt en bekräftelse på att det går bra för näringslivet i Katrineholm. Och det stämmer överens med min egen bild, det gäller såväl våra mindre som våra stora företag. Vi ser också ett fortsatt stort intresse från företag som vill etablera sig i Katrineholm, säger Stefan Toll näringslivschef.

– Under de senaste åren har vi tillsammans med våra skickliga företagare prioriterat tillväxten i kommunen. Tillväxt är en förutsättning för att säkra välfärden inför framtiden. Konkurrensen med andra kommuner om invånare, arbetskraft och näringsliv kommer att öka och tillgången till bostäder, arbetstillfällen och goda pendlingsmöjligheter kommer få ännu större betydelse, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Om Bästa Tillväxt
Utmärkelsen delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007. Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.