/

Publicerad:

Fint pris för Östra skolan i Trafikkalenderns rikstävling

Det blev en fin plats på topp tio för Östra skolan när Trafikkalendern summerar 2019 års rikstäckande tävling "Gå och cykla". Prissumman är på 1 000 kronor.

Under två valfria veckor i september och oktober samlar deltagande skolor så många respoäng som möjligt, genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Totalt deltog 231 skolor i hela landet och Östra skolan landade på plats 5-10 Länk till annan webbplats..

- Det känns toppenkul! Vi har uppmuntrat alla barn att gå eller cykla till skolan och pratat om varför det är nyttigt för både hälsa och miljö. Vi har haft cykelträning med åk 4 och det utmynnade i en friluftsdag där mellanstadiebarnen cyklade till Ramsjöhult och hade en härlig dag i skogen tillsammans med övriga elever och personal på skolan, säger Camilla Moris, lärare på Östra skolan.

Även Sandbäcksskolan och Björkviks skola har deltagit i Trafikkalenderns aktiviteter under året och den 24 januari kommer alla tre skolor att uppmärksammas med diplom vid en lokal prisutdelning.

- Det här känns jättekul att så många är med och att det ger positiva effekter på både hälsa och miljö. Bra jobbat alla deltagare och ett jättegrattis till Östra skolan, säger Karin Nordén, kommunstrateg.