/

Publicerad:

Katrineholm stärker sin topplacering i Företagsranking

Företagsklimatet i Katrineholm var 2006 nere på knä, rankat på plats 284 av 290 kommuner. Idag tretton år senare återfinns Katrineholm på plats 79. En fantastisk klättring mot toppen och ett kvitto på det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet.

Foto: Hanna Maxstad

Foto: Hanna Maxstad

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning bland landets företagare. Den ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 24 september. Katrineholm klättrar nio placeringar sedan förra årets mätning, till plats 79. Det är tredje bästa placering i länet.

– Näringslivet och kommunen har under de senaste åren gjort ett strålande jobb tillsammans! Vi har haft en långsiktig plan där vi målinriktat jobbat hårt för att stärka relationerna med kommunens företagare. Resultatet är bra men Katrineholm kommuns ambition är att fortsätta klättra, säger Stefan Toll näringslivschef Katrineholm.

– Signalen som resultatet skickar till omvärlden är; Här är ett bra ställe att driva företag. Kom till oss så hjälps vi åt att tillsammans förverkliga ditt företagande. Under alla mina år som kommunstyrelsens ordförande har jag aldrig varit med om detta tryck som vi just nu upplever i Katrineholm. Nya företag etableras här. Vi bygger bostäder som aldrig förr. Och företagare, föreningar och kommunen jobbar tillsammans för att göra kommunen till en bra plats att bo på och att driva företag på, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Om rankingen
Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen.

https://www.foretagsklimat.se/ Länk till annan webbplats.

Mer information:
Stefan Toll näringslivschef
Telefon: 070 - 588 77 94

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg