/

Publicerad:

Så förändras p-platserna i centrum under byggnation av nytt bostadshus vid Köpmangatan

Under vecka 26 startar ett större byggprojekt i Katrineholm. Det här påverkar tillgången till parkeringsplatser i centrum. Byggprojektet är det nya bostadshuset som ska byggas i Kvartert Pionen vid Köpmangatan. Totalt försvinner 87 parkeringsplatser under byggnationen och vi ersätter dessa med 184 nya parkeringsplatser - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum.

Parkeringsplats

Så här påverkas parkeringsplatserna under byggtiden 2019/2020

  • 87 parkeringsplatser försvinner i samband med att det nya bostadshuset vid Köpmangatan (Kvarteret Pionen) byggs.
  • Vi ersätter antalet borttagna platser med 184 nya parkeringsplatser (utöver befintliga platser) - alla inom en radie på 600 meter från Resecentrum.
  • 45 av de nya parkeringsplatserna hittar du vid gamla brandstationen (längs med Vasavägen, mittemot Stadsparken).
  • För att tillgängliggöra fler allmänna parkeringsplatser för kortare besök, handel, pendlare samt de som arbetar i centrala Katrineholm reglerar vi även om en del av kommunens nya och befintliga parkeringar enligt kartan nedan.
  • Det nya bostadshuset byggs av Tegelstaden Bygg AB Länk till annan webbplats. och när bostadshuset är färdigt blir det återigen kommunal parkering i gatunivå och boendeparkering under mark. 

Karta över förändringarna

Här kan du ladda ned en karta i PDF-format Pdf, 3.1 MB. som visar vilka parkeringsplatser som påverkas, hur många platser som försvinner, var det skapas nya platser och hur de nya platserna kommer att regleras.

Tips!

Med hjälp av vår digitala parkeringskarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du enkelt se var det finns parkeringsmöjligheter i centrala Katrineholm redan idag.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.