/

Publicerad:

Nu söker vi fler kontaktfamiljer!

Har du tid, engagemang och kärlek? Bli kontaktfamilj åt ett barn som behöver dig!

En kontaktfamilj fungerar som en extrafamilj för barnet och som en avlastning för barnets föräldrar. Det är en frivillig hjälp och de flesta föräldrar har själva vänt sig till oss på socialtjänsten och ansökt om att få en kontaktfamilj till sitt barn. Ofta handlar det om barn till föräldrar som av olika skäl har svårt att orka med föräldrarollen och behöver avlastning. De flesta barnen är från 6 år upp till 12 år men det förekommer både äldre och yngre barn som behöver en kontaktfamilj.

Uppdraget som kontaktfamilj handlar om att ge barnet stöd och trygghet utifrån dess enskilda behov, till exempel ge barnet ett nytt nätverk eller rutiner alternativt bryta en negativ utveckling hos barnet. I det kan ingå att ge barnet stöd med exempel läxläsning och fritidssysselsättning. Det viktiga är att kontaktfamiljen lever ett tryggt och stabilt liv med engagemang och utrymme att ta in ett barn i sitt liv. Det är också viktigt att alla medlemmar i familjen är inställda på att välkomna ett barn in i familjen.

Vill du bli kontaktfamilj? Här kan du göra din intresseanmälan. Länk till annan webbplats.

Har du frågor?
Kontakta Kicki Olsson som är Administratör på Socialförvaltningen. Hon nås på mail kicki.olsson@katrineholm.se eller telefonnummer 0150-57509