/

Publicerad:

Grattis till årets idrottsstipendiater!

På Sveriges nationaldag fick tre föreningsaktiva ta emot kommunens idrottsstipendium under firandet i stadsparken. Syftet med stipendierna är att uppmärksamma kommunens förebilder för idrottande barn och ungdomar, duktiga idrottare eller den som bidrar till ett inkluderande föreningsliv.

Årets idrottsstipendiater, foto: Elin Nikolail Seger

Juan Mohamed, Sandra Johansson och Marie Sandberg, foto: Elin Nikolai Seger.

Stipendiaterna

Ung domare 2018

Juan Mohamed, Katrineholms domareklubb
Motivering:
Juan är intresserad, lyhörd och lägger lov och semester på att utvecklas i domarskapet samtidigt som han är mentor åt yngre domare. En ung person som bidrar till föreningen och en förebild just genom hans sätt att visa att det finns olika vägar att gå och som inspirerar.

Barn- och ungdomsledare 2018

Sandra Johansson, KAIK
Motivering:
Sandra ger med sitt stora engagemang och erfarenhet spelarna de verktyg de behöver för att utvecklas som idrottare och som enskilda individer. Hon är också en ledare som bidrar till att arbetet med att få ett mer jämställt fotbolls-Sverige går framåt. Ett mycket bra föredöme för svensk fotboll och sin förening.

Aktiv idrottare 2018

Marie Sandberg, Julita GOIF
Motivering:
Säsongen 2018 var Maries hittills bästa säsong som triathlet. Bland många första- och andraplatser kvalade hon dessutom in till VM i Ironman på Hawaii, den största tävlingen som en triathlet kan delta i. Marie Sandberg är en stor inspiratör som alltid bjuder på sig själv och är väldigt mån om att alla är lika viktiga oavsett vilken nivå en person tränar eller tävlar på.