/

Publicerad:

Invigning av naturutställning i fågeltornet Tornstugan

Vi inviger den nya naturutställningen i fågeltornet Tornstugan och håller öppet hus under eftermiddagen och kvällen. Du får lära dig mer om djur och växtlivet vid sjön Näsnaren, biologisk mångfald och mycket mer. Naturskyddsföreningen i Katrineholm anordnar även en naturvandring klockan 17 i området. Ta gärna med picknick och fika tillsammans i det gröna.

Tid:onsdag den 12 juni klockan 16 till 19.
Samling:Tornstugan - fågeltornet vid Näsnaren (cirka 3 kilometer från centrala Katrineholm).
Kontakt:miljöstrateg/kommunekolog Linda Aldebert, 0150-568 25.

Parkering finns i början av allén till Katrineholms gård och vid ingången till Tornskogen. En cirka 600 meter lång gångväg tar dig genom Tornskogen till Tornstugan. Vägen är jämn och bred. Tornstugan har ett upphöjt trädäck som personer med funktionsnedsättning enkelt kan nå för att se ut över sjön. Ett tips är att lämna bilen hemma och promenera eller ta cykeln till Tornstugan, som ligger cirka 3 kilometer från centrala Katrineholm.

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt medfinansierar genomförandet av detta projekt. Projektet handlar om att göra det tätortsnära fågeltornet Tornstugan vid sjön Näsnaren till ett mer välbesökt utflyktsmål, och en plats att nå ut med naturinformation till både allmänhet och skolor. Inom projektet har vi tagit fram en permanent utställning om områdets naturvärden, köpt in material till naturskoleverksamhet och erbjuder guidningar samt öppet hus i området. Projektet drivs av kommunen i samarbete med Naturskyddsföreningen och Ornitologiska föreningen i Katrineholm.

Varmt välkommen.

Kontakt

Miljöstrateg/kommunekolog

Linda Aldebert

Telefon: 0150-568 25, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm