/

Publicerad:

Katrineholm tog emot utmärkelsen GuldTriangeln 2019 

Under tisdagsförmiddagen var representanter från Katrineholms kommun på plats i Stockholm och NTF:s kongress för att ta emot den prestigefyllda utmärkelsen GuldTriangeln 2019. Priset delades ut av infrastrukturminister Tomas Eneroth tillsammans med NTF:s ordförande Monica Green.

Prisutdelning GuldTriangeln, foto: Josefine Karlsson

NTF:s motivering

Katrineholms kommun får GuldTriangeln för sitt nytänkande i skapandet av en hållbar stadskärna som möter framtidens utmaningar inom trafiksäkerhetsområdet med hjälp av sänkta hastigheter och ombyggnationer som uttalat prioriterar oskyddade trafikanter. På ett lustfullt sätt har man förvandlat en tidigare bilcentrerad trafikmiljö till ett levande stråk som ökar tillgänglighet och säkerhet för gående och cyklister. Dessutom går kommunen före och inför bashastighet 40 km/tim inom centralorten och övriga tätorter, vilket visar att man övergripande menar allvar med sitt trafiksäkerhetsarbete samtidigt som man lägger grunden för en attraktivare stad där människor vill bo och vistas.

 

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.