/

Publicerad:

Katrineholms kommun är delaktig i att rädda Östersjön - ett av världens mest förorenade hav

Bild som visar närbild på vatten

Katrineholms kommun har tillsammans med sjöreningsprojektet LIFE IP Rich Waters Öljaren blivit antagen som en av 12 kommuner i totalt 4 olika länder runt Östersjön att delta i programmet Baltic Sea City Accelerator.

Programmet har som mål att stödja och hjälpa kommuner runt om Östersjön och lokala vatten med deras mål när det gäller vatten. För Katrineholms kommun och projektet i Öljaren innebär det här stöd och hjälp i att utveckla projektet, och samtidigt få ett större kontaktnät och bättre spridning både nationellt och internationellt av projektets resultat.

– Det är fantastiskt roligt att stiftelsen Race For The Baltic uppmärksammat vårt arbete och att de sedan antagit oss som medverkande aktör i programmet Baltic Sea City Accelerator. Det här är en mycket bra möjlighet att få stöd i att utveckla vårt projekt och även få nationell och internationell spridning av det arbete vi gör här i Katrineholm, säger Jenny Herbertsson, projektledare för sjöreningsprojektet i Öljaren.

Katrineholms kommuns miljöarbete är viktigt och via projektet i Öljaren finns nu goda förutsättningar att spela en avgörande roll för att lösa de utmaningar som både lokala vatten och Östersjön står inför. Katrineholms kommun har lokal kunskap och har samtidigt möjlighet att få betydande inverkan på hållbar förvaltning av lokala vatten.

Övriga kommuner som deltar i programmet Baltic Sea City Accelerator: Enköping, Karlshamn, Simrishamn, Smedjebacken, och Täby i Sverige. Övriga länder som deltar är Estland, Lettland och Polen. Över 600 000 människor är representerade i programmet via de kommuner som deltar.

 

Kontakt

Miljöstrateg/vattensamordnare

Jenny Hebertsson

Telefon: 0150- 576 65, 0150-570 00 (växel)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm