/

Publicerad:

Upplev det naturnära fågeltornet Tornstugan

Vi firar Earth Hour med att bjuda in till en mysig eftermiddag vid Tornstugan i Katrineholm den 30 mars.

Du får lära dig mer om djur och växtlivet vid sjön Näsnaren och fågeltornet är öppet för besök. Vi anordnar även en föreläsning med fokus på mat och biologisk mångfald, och en guidad tur där du får lära dig mer om Tornstugan och Näsnarens djur och växtliv. Ta gärna med egen kikare eller låna på plats av oss.

Vi bjuder på smakprov på ekologisk och närodlad mat och dryck till det (i mån av tillgång). Passa på att smaka den goda sörmlandskorven. Vi erbjuder även vegetariskt alternativ. Vill du grilla på egen hand kommer elden vid eldplatsen att hållas igång.

Parkering finns i början av allén till Katrineholms gård och vid ingången till Tornskogen. En cirka 600 meter lång gångväg tar dig genom Tornskogen till Tornstugan. Vägen är jämn och bred. Tornstugan har ett upphöjt trädäck som personer med funktionsnedsättning enkelt kan nå för att se ut över sjön. Ett tips är också att lämna bilen hemma och promenera till Tornstugan, som ligger cirka 3 kilometer från centrala Katrineholm.

Tidpunkter för föreläsning och guidad tur

Föreläsning: Mat och biologisk mångfald
Klockan 12.15 och 13.15 inne i Tornstugan.
Klimat- och energirådgivare Kjell Dävelid berättar mer om mat och biologisk mångfald och hur det hänger ihop.

Guidad tur: Näsnarens djur och växtliv
Klockan 12.40 och 13.40 med start utanför Tornstugan.
Kommunekolog Linda Aldebert berättar mer om Näsnarens djur och växtliv, och du får även lära dig hur du bygger ett eget bihotell.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.