/

Publicerad:

Invigning av nya brandstationen

Västra Sörmlands Räddningstjänst bjöd in till invigningen av sin nya arbetsplats idag.

Det var festligt uppdukat med scen och långbord. VSR:s förbundschef Anette Lundin höll ett känslosamt tal och hela personalstyrkan speglade hennes stolthet och glädje över sin nya arbetsplats. Den nya anläggningen är ett enormt lyft, framförallt vad gäller personalens arbetsmiljö. De har nu allting, inklusive övningsfältet, samlat på ett ställe och nya moderna lokaler som gör att de kan sköta flera arbetsuppgifter mer säkert och effektivt. Den nya slangtvätten förevisades nästan andäktigt. I den provtrycks, tvättas och torkas en slang utan att utsätta personalen för vare sig kemikalier eller risker med provtryckningen. Det går på tio minuter och sedan behöver en slang eftertorka någon timme, jämfört med tidigare tre dygn.

KFAB:s VD Ingemar Eriksson, och projektledare Roger Larsson (tidigare förbundschef på VSR) höll också tal då de minst sagt varit involverade i bygget. De som fick äran att klippa bandet var dock Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström (S) med sin kollega från Vingåker, kommunalråd Anneli Bengtsson (S), som med stort självförtroende axlade räddningstjänstens hydraulsax för att klippa en tjock kedja.

Därefter bjöds det på mat, rundvandring och tårta för att fira att VSR dessutom fyller 20 år.

Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström och Vingåkers dito Anneli Bengtsson fick hjälmar och handskar för att kunna använda räddningstjänstens hudraulsax.
Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström och Vingåkers dito Anneli Bengtsson fick hjälmar och handskar för att kunna använda räddningstjänstens hudraulsax.
Nya räddningscentralen. Flera datorer och stora skärmar på väggarna med kameraövervakningsbilder och kartor.
Bild på nya fasaden. Västra Sörmlands Räddningstjänst.
På presentbordet fanns även lyckönskningar från andra stationer, bland annat Nerikes Brandkår.