/

Publicerad:

Integrationsprojekt växer över kommungränsen

Under torsdagen bjöds eleverna på Slottskolan i Vingåker på mat lagad av deltagare i MIKA, Mat och integration i Katrineholm. Det här var startskottet för ett närmare samarbete mellan Katrineholms och Vingåkers kommun.

Sedan tidigare arbetar enheten för Mat och måltider med måltidsservice i Katrineholms och Vingåkers kommun. Nu stärks samarbetet då deltagare från Katrineholms integrationsprojekt MIKA även har praktik i köket på Slottsskolan i Vingåker.

När Slottskolan genomförde en internationell matdag så var det deltagare från MIKA som stod för mycket av maten, bland annat bjöd de på anjeera och falafel. Samtidigt träffade projektledaren för MIKA och medarbetare på enheten mat och måltider representanter från vård och omsorgsförvaltningen i Katrineholm och Vingåkers integrationsenhet för att diskutera hur samarbetet kan utvecklas och hur vi ska arbeta med integration i framtiden.
– Jag är väldigt nöjd med dagen, vi diskuterade hur praktiken varit hittills, utmaningar och möjligheter men också vilka verktyg vi behöver ha för att kunna erbjuda ett bra mottagande i framtiden, säger Kerstin Thuresson som är projektledare.

Med på träffen deltog även representanter från Eskilstuna kommun. De har idag ett behov av att arbeta mer med språk och var med under dagen för att se hur Katrineholm arbetar.
– Samverkan är en viktig nyckel för att integration och mottagande ska fungera, därför är det också extra roligt att mötas och prata om hur vi kan utvecklas tillsammans, säger Kerstin Thuresson.

Information om MIKA:
För att ta till vara på kunskaper och erfarenheter från andra kulturer i odling och matlagning och utveckla maten i Katrineholm driver vi ett integrationsprojekt. MIKA är ett samverkansprojekt mellan lokalt näringsliv och Katrineholms kommun med stöd av Europeiska Socialfonden. Projektet sträcker sig över tre år, med start första juni 2018 och slut 30 november 2020.

Syftet är att skapa möjligheter för individer att utvecklas, få värdefull arbetslivserfarenhet från svenska näringar med koppling till mat samt möjlighet till självförsörjning. Vi, Katrineholms kommun, vill även skapa förutsättningar för lokala näringar att utvecklas och få tillgång till kvalificerad arbetskraft som kan bidra till företagets verksamhet.

Här kan du läsa mer om MIKA-projektet. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Projektledare MIKA

Kerstin Thuresson

Telefon: 0150-571 27