/

Publicerad:

Nu gäller nya hastigheter i Katrineholms stad

Som ett led i Katrineholms kommuns arbete med ökad trafiksäkerhet och förbättrad stadsmiljö justeras hastigheterna i Katrineholms stad från och med 2 juli 2018.

40 och 60 km/h kommer att bli vanligare i Katrineholms kommun. Det skapar säkrare trafik, bättre miljö och mindre buller. Omskyltningen av de nya hastighetsgränserna i Katrineholms stad inleds den 2 juli 2018 och sker sedan områdesvis under hösten i övriga tätorter.

Varför justeras hastigheterna?

Vi arbetar utifrån nollvisionen och att ingen ska mista livet eller skadas svårt i trafiken. Det ska bli tryggare, trivsammare och tillgängligare för dig som cyklar och går i Katrineholms kommun - vi sätter människan i centrum. Lägre hastighet har även en positiv inverkan på luftkvaliteten, stadsmiljön och minskar trafikbuller.

Var justeras hastigheterna?

Katrineholms stad
I första hand kommer hastigheterna i Katrineholms stad att justeras och där Katrineholms kommun är väghållare och ansvarar för skyltningen. Kartan här nedanför visar i vilket område de nya hastighetsgränserna gäller. Klicka på bilden för att förstora den direkt i din webbläsare.

Karta som visar nya hastigheter i Katrineholm stad.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.