Restaurang- och livsmedelsprogrammet

I köket är det full aktivitet. Några lagar mat, andra bakar. Klockan elva varje dag öppnar restaurang Gjutaren vid Lindengymnasiet och cirka 700 personer ska äta lunch. Salladsbaren ska vara fräsch, flera varmrätter ska vara klara, drycker, tallrikar och bestick i ordning.

En inriktning

  • Kök och servering

Inriktning som gymnasial lärlingsutbildning

I mån av plats erbjuder vi en ytterliigare inriktning:

  • Bageri och konditori

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Elever driver restaurang Gjutaren

Som elev på Restaurang- och livsmedelsprogrammet är du med och driver restaurang Gjutaren, med alla arbetsmoment från måltidsplanering till disk. Service och bemötande av gästerna är givetvis en viktig del.

Yrkesprogram

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn.

Studie- och yrkesvägledning

Jenny Palm
Telefon: 0150-577 38
Mejl: jenny.palm@katrineholm.se

Logotyp Linden

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.