Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 1

Måndag

  • Stängt

Tisdag

  • Trettondagsafton Stängt

Onsdag

  • Trettondag jul Stängt

Torsdag

  • Potatis - & purjolökssoppa & pannkakor med sylt/grädde
  • Köttbullar med stuvade makaroner
  • Vegetariskt alternativ - Potatis - & purjolökssoppa samt pannkakor med sylt & grädde

Fredag

  • Grillad kyckling med potatisgratäng och tzatziki
  • Stekt gösfilé serveras med remouladsås
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk jambalaya serveras med vitlökssås

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 2

Måndag

  • Pasta Carbonara på hönskött
  • Oxpytt med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Chili con carne serveras med ris samt crème fraiche

Tisdag

  • Stekt sejrygg serveras Skagenröra & grönsaker
  • Klassisk kalops serveras med inlagda rödbetor (Glutenfri)(Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Linsbiffar med potatispuré & svampröra

Onsdag

  • Lasagne al forno
  • Kebabgryta med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Potatis - & persiljerotsgratäng med bönsalsa

Torsdag

  • Cowboysoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Fläskfilégryta med chorizo serveras med tagliatelle
  • Vegetariskt alternativ - Frittata (spansk bondomelett)(Glutenfri)

Fredag

  • Kycklinggryta med mango - & chili serveras med ris (Glutenfri)
  • Fyllda rödtungafiléer med lax & färskost samt vitvinssås
  • Vegetariskt alternativ - Minestronesoppa med olivbröd & björnbärsfromage

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 3

Måndag

  • Köttbullar med gräddsås samt lingon
  • Isterband med persiljestuvad potatis & inlagda rödbetor
  • Vegetariskt alternativ - Grekisk grönsakspaj med oliver - & fetaost

Tisdag

  • Stekt strömmingsflundra med potatismos & skirat smör
  • Kalvfärsjärpar serveras med gräddsås & inlagd gurka (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Grönsakswok med nudlar & champinjoner (Laktosreducerat)

Onsdag

  • Korv Stroganoff serveras med ris
  • Nattbakat högrev med rödvinssky & potatisgratäng (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - `Dillkött´på rotfrukter serveras med kokt potatis

Torsdag

  • Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
  • Ryggbiff serveras med choronsås & klyftpotatis (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Panerad stekt sellerischnitzel med bearnaisesås & klyftpotatis

Fredag

  • Gulaschgryta serveras med aioli & ris (Glutenfri)
  • Havswallenbergare serveras med potatismos & ärtor
  • Vegetariskt alternativ - Mulligatawnysoppa med filmjölksbröd & chokladbrownie

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.

Serveringens öppethållande är vardagar klockan 12.30 till13.00.

Beställningar av matlåda mottages före klockan 10.00 på telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.

Dagens lunch i matsalen inklusive Sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar det 80 kronor.

För avhämtning i matlåda inklusive sallad samt måltidsdryck kostar det 68 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad kostar det 58 kronor.