Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 49

Måndag

  • Köttfärspaj med tomater, ost, purjolök
  • Isterband med stuvad potatis samt rödbetor
  • Vegateriskt alternativ - Ugnsomelett med grönsaksstuvning

Tisdag

  • Stekt rödspätta serveras med remouladsås
  • Natt bakat högrev med skysås & potatisgratäng (glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Vegetarisk spaghetti bolognese (laktosreducerat)

Onsdag

  • Kebabgryta med ris samt vitlökssås (glutenfri)
  • Kålpudding serveras med gräddsås samt lingon
  • Vegateriskt alternativ - Gratäng på blandade kålsorter

Torsdag

  • Köttfärssoppa samt ostkaka med sylt & grädde
  • Stekt kotlett serveras med rödvinssås & klyftpotatis (glutenfri, laktosreducerat)
  • Vegateriskt alternativ - Vegetarisk hamburgare med potatismos (glutenfri)

Fredag

  • Kycklingwok serveras med nudlar & teriyakisås
  • Pulled pork med ris, pitabröd, sallad, lök
  • Vegateriskt alternativ - Borsjtj med rosenbröd samt chokladmoussé


Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 50

Måndag

  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor
  • Vegetariskt alternativ - Rotfruktspytt med stekt ägg samt rödbetor (glutenfri, laktosreducerat)

Tisdag

  • Fiskgratäng med räkor - & purjolök samt potatismos
  • Kalvstek serveras med gräddsås samt gelé (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Grönsaksjambalaya (laktosreducerat)

Onsdag

  • Pepparrotskött (nötbog) serveras med kokt potatis (glutenfri)
  • Biff a´la Lindström serveras med rödvinssås & gurka
  • Vegetariskt alternativ - Pastagratäng

Torsdag

  • Cowboysoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Ugnsbakad kyckling med pepparsås & potatisgratäng
  • Vegetariskt alternativ - Potatis - & majsbiffar med wokade grönsaker & bönsalsa

Fredag

  • Helstekt entrecote med glöggsås & rostad potatis
  • Bandspaghetti serveras med krämig lax - & räksås
  • Vegetariskt alternativ - Blomkålssoppa med korgbröd & hallonpaj med vaniljsås


Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 93 kronor.

För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 83 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad, som är förbeställd, kostar det 68 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.