Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 15

Måndag

  • Krämig makaronilåda med kyckling
  • Isterband med persiljestuvad potatis samt rödbetor
  • Vegetariskt alternativ Rotfruktsgratäng med bönsalsa (Glutenfritt)

Tisdag

  • Fiskgratäng med hummersås & potatismos (Glutenfritt)
  • Pannbiff serveras med löksås
  • Vegetariskt alternativ Paj med kålrabbi - & västerbottenost

Onsdag

  • Korv Stroganoff serveras med ris
  • Pepparrotskött serveras med sås & kokt potatis (Glutenfritt)
  • Vegateriskt alternativ Gryta på rotfrukter - & rosmarin serveras med bulgur

Torsdag

  • Ärtsoppa serveras med pannkakor samt sylt & grädde
  • Schnitzel Cordon Blue med kryddsmör & potatisgratäng
  • Vegetariskt alternativ Oststekt aubergine med ris samt sås på färska tomater

Fredag

  • Baconlindad köttfärslimpa med bearnaise & stekt potatis
  • Ugnsbakad torsk med hackat ägg, ansjovis & brynt smör
  • Vegetariskt alternativ Morotssoppa med grovt bröd samt chokladbrownie

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 16

Måndag

  • Falukorv i ugn serveras med potatismos & gurka
  • Köttbullar med gräddsås samt lingon
  • Vegetariskt alternativ Vegetariska köttbullar med potatismos & gräddsås

Tisdag

  • Stekt gösfilé serveras med tartarsås & kokt potatis
  • Rotmos serveras med kokt fläskkorv
  • Vegetariskt alternativ Pasta med ädelost - & broccolisås

Onsdag

  • Spaghetti med klimatsmart köttfärssås (Laktosreducerat)
  • Grillad karré serveras med klyftpotatis & rosépepparsås (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ Sesampanerade kålrotsbiffar med potatisgratäng

Torsdag

  • Het kycklingsoppa med kokos - & chili samt blåbärspaj
  • Skomakarelåda på ryggbiff (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ Fried rice (Laktosreducerat)

Fredag

  • Kebabgryta serveras med ris & vitlökssås (Glutenfri)
  • Skinkstek serveras med äppelgräddsås & kokt potatis
  • Vegetariskt alternativ Krämig kålsoppa serveras med bröd samt blåbärspaj

Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 85 kronor.

För avhämtning av matlåda inklusive sallad samt dryck kostar 73 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad kostar 63 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.