Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 24

Måndag

  • Spaghetti Carbonara
  • Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor (laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk pytt i panna srveras med ägg samt rödbetor (glutenfri)

Tisdag

  • Kokt torsk med räkor, hackat ägg, ansjovis brynt smör
  • Raggmunk serveras med stekt fläsk samt lingon
  • Vegetariskt alternativ - Grekisk sallad med vinegrette (glutenfri)

Onsdag

  • Chili con carne serveras med ris & nachohips
  • Nattbakat högrev serveras med rödvinssås (glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Vegetarisk chili con carne serveras med ris (laktosreducerat)

Torsdag

  • Blomkålssoppa serveras med pannkakor med sylt - & grädde
  • Kålpudding serveras med gräddsås samt lingon (glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Blomkålssoppa serveras med pannkakor samt sylt – & grädde

Fredag

  • Schnitzel serveras med svampsås & smörslungad potatis
  • Stekt strömming serveras med primörer samt potatismos
  • Vegateriskt alternativ - Ugnsomelett serveras med grönsaksstuvning (glutenfri)

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 25

Måndag

  • Klassisk kalops på högrev serveras med rödbetor (glutenfri) (laktosreducerat)
  • Quiche Lorraine (ost/skinkpaj) med sommarsallad
  • Vegetariskt alternativ - Västerbottenpaj serveras med sommarsallad

Tisdag

  • Stekt makrill serveras med gräddkokt spenat & dill
  • Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Bakad potatis med en ädelostkräm samt grillade grönsaker

Onsdag

  • Älgfärsjärpar serveras med gräddsås & rårörda lingon (glutenfri)
  • Krämig pastasallad med vårprimörer & grillad kyckling
  • Vegetariskt alternativ - Krämig pastasallad med soltorkade tomater - & fetaost

Torsdag

  • Ängamatssoppa samt rulltårtbakelse med jordgubbar
  • Grillad karré serveras med tzatziki & ugnsrostad potatis (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Ängamatssoppa samt rulltårtsbakelse med jordgubbar

Fredag

  • Midsommarafton - stängt.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 26

Måndag

  • Köttbullar serveras med gräddsås samt lingon (glutenfri)
  • Pasta serveras med kassler - & ostsås
  • Vegetariskt alternativ - Pasta med broccoli - & ostsås

Tisdag

  • Kall inkokt lax serveras med färsk potatis & kall dillsås (glutenfri)
  • Lasagne al forno
  • Vegetariskt alternativ - Pastagratäng med soltorkade tomater – & basilika

Onsdag

  • Stekt chorizo serveras med potatismos & gurkmajonäs
  • Schnitzel Cordon Blue serveras med svampsås
  • Vegateriskt alternativ - Grönsaksbiff med potatismos & svampsås (glutenfri)

Torsdag

  • Sparrissoppa samt bärpaj med vaniljsås
  • Kycklingwok med nudlar samt teriyakisås (laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Grönsakswok med nudlar samt teriyakisås

Fredag

  • Grillad kotlett serveras med potatisgratäng sam BBQ-sås
  • Pastrami serveras med mimosasallad samt färsk potatis
  • Vegetariskt alternativ - Fylld paprika med potatisgratäng (glutenfri)

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 27

Måndag

  • Krögarlåda på nötfärs serveras med inlagd gurka (glutenfri)
  • Korvstroganoff serveras med ris
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk Stroganoff serveras med ris

Tisdag

  • Laxlasagne med spenat samt fetaost
  • Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Pasta med ädelostsås

Onsdag

  • Pannbiff serveras med gräddsås samt lök & lingon
  • Chicken Tikka Masala serveras med ris (glutenfri) (laktosreducerat)
  • Vegateriskt alternativ - Grekisk sallad med oliver, fetaost, vinegrette

Torsdag

  • Ängamatssoppa samt ostkaka med sylt & grädde
  • Skinkstek serveras med gräddsås samt äppelmos (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Ängamat samt ostkaka med sylt & grädde

Fredag

  • Köttfärspaj med osttäcke samt tomater
  • Potatissallad samt rostbiff & sommarsallad (glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Tomat - & lökpaj serveras med en sommarsallad

Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 85 kronor.

För avhämtning av matlåda inklusive sallad samt dryck kostar 73 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad kostar 63 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.