- Startsida
- Våra gymnasieskolor
- Lindengymnasiet
- Matsedel
Matsedel
Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 1
Måndag
- Stängt
Tisdag
- Trettondagsafton Stängt
Onsdag
- Trettondag jul Stängt
Torsdag
- Potatis - & purjolökssoppa & pannkakor med sylt/grädde
- Köttbullar med stuvade makaroner
- Vegetariskt alternativ - Potatis - & purjolökssoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Fredag
- Grillad kyckling med potatisgratäng och tzatziki
- Stekt gösfilé serveras med remouladsås
- Vegetariskt alternativ - Vegetarisk jambalaya serveras med vitlökssås
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 2
Måndag
- Pasta Carbonara på hönskött
- Oxpytt med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Chili con carne serveras med ris samt crème fraiche
Tisdag
- Stekt sejrygg serveras Skagenröra & grönsaker
- Klassisk kalops serveras med inlagda rödbetor (Glutenfri)(Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Linsbiffar med potatispuré & svampröra
Onsdag
- Lasagne al forno
- Kebabgryta med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
- Vegateriskt alternativ - Potatis - & persiljerotsgratäng med bönsalsa
Torsdag
- Cowboysoppa samt pannkakor med sylt & grädde
- Fläskfilégryta med chorizo serveras med tagliatelle
- Vegetariskt alternativ - Frittata (spansk bondomelett)(Glutenfri)
Fredag
- Kycklinggryta med mango - & chili serveras med ris (Glutenfri)
- Fyllda rödtungafiléer med lax & färskost samt vitvinssås
- Vegetariskt alternativ - Minestronesoppa med olivbröd & björnbärsfromage
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 3
Måndag
- Köttbullar med gräddsås samt lingon
- Isterband med persiljestuvad potatis & inlagda rödbetor
- Vegetariskt alternativ - Grekisk grönsakspaj med oliver - & fetaost
Tisdag
- Stekt strömmingsflundra med potatismos & skirat smör
- Kalvfärsjärpar serveras med gräddsås & inlagd gurka (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Grönsakswok med nudlar & champinjoner (Laktosreducerat)
Onsdag
- Korv Stroganoff serveras med ris
- Nattbakat högrev med rödvinssky & potatisgratäng (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - `Dillkött´på rotfrukter serveras med kokt potatis
Torsdag
- Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
- Ryggbiff serveras med choronsås & klyftpotatis (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Panerad stekt sellerischnitzel med bearnaisesås & klyftpotatis
Fredag
- Gulaschgryta serveras med aioli & ris (Glutenfri)
- Havswallenbergare serveras med potatismos & ärtor
- Vegetariskt alternativ - Mulligatawnysoppa med filmjölksbröd & chokladbrownie
Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.
Serveringens öppethållande är vardagar klockan 12.30 till13.00.
Beställningar av matlåda mottages före klockan 10.00 på telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.
Dagens lunch i matsalen inklusive Sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar det 80 kronor.
För avhämtning i matlåda inklusive sallad samt måltidsdryck kostar det 68 kronor.
För avhämtning i matlåda med endast sallad kostar det 58 kronor.