VVS- & fastighetsprogrammet

På VVS- och fastighetsprogrammet lär du dig installation, drift, service och underhåll av värme, sanitet och kylsystem. Du utbildar dig inom en bransch där det behövs mycket personal i framtiden.

Elev på VVS och fastighetsprogrammet arbetar och ser glad ut
Foto: Hanna Maxstad.

En inriktning

  • VVS

Inriktningen VVS ska ge dig fördjupade kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem. Den ska ge eleverna kunskaper för att bygga system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Inriktningen ska även ge dig fördjupade kunskaper om energi- och miljöfrågor samt om säkerhet inom VVS-teknik. Inriktningen kan leda till arbete som till exempel montör inom områdena VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

Här kan du läsa programmets timplan. Pdf, 65.2 kB. Observera att timplanen är preliminär och kan komma att ändras.

Yrkesprogram

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom sektorern VVS.

Programblad

Våra programblad är praktiska A4 som du själv kan ladda ner till din dator eller skriva ut om du vill. De innehåller kortfattad information om programmet.

Programblad VVS- och fastighetsprogrammet Pdf, 371.9 kB.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar om VVS- och fastighetsprogrammet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Eva-Marie Eriksson

Telefon: 0150-574 44
Mejl: eva-marie.eriksson@katrineholm.se

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.