Hotell- och turismprogrammet

Tre elever ser in i kameran och ler.
Foto: Hanna Maxstad

Vill du jobba med hotell, service, event och konferens? Då ska du välja Hotell- och turismprogrammet. Det går att få jobb direkt efter gymnasiet, men du kan också få behörighet att plugga vidare på högskola.

Om utbildningen

Programmet ska ge kunskaper för arbete inom ett hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet. Den ska ge fördjupade kunskaper i service och bemötande samt förmåga att organisera, planera och genomföra möten och evenemang. Inriktningen kan till exempel leda till arbete i reception samt med våningsservice, konferens, mässor och evenemang och försäljning.

Yrkesförberedande program

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom hotell-, konferens- och turismnäringen. Programmet kan både ge en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet genom val av kurser.

Praktik

På HT-programmet praktiserar du, fördelat på hela studietiden, i minst 15 veckor på företag. Det bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper och får en yrkesidentitet. Vi samarbetar med till exempel Hotel Statt, Båsenberga, Hedenlunda Slott, Dufweholms Herrgård, Södertuna Slott och även med företag som utvecklar resmål. Några elever har praktiserat i andra städer och utomlands.

Programblad

Vårt programblad för hotell- och turismprogrammet Pdf, 81.2 kB. är en praktisk A4 som du själv kan ladda ner eller skriva ut om du vill. Den innehåller kortfattad information om programmet.


Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar om Hotell- och turismprogrammet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Jenny Palm
Telefon: 0150-577 38
Mejl: jenny.palm@katrineholm.se

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.