Försäljnings- och serviceprogrammet

Tre elever ser in i kameran och ler från skolans elevdrivna kiosk.
Foto: Hanna Maxstad

På Försäljnings- och serviceprogrammet får du en bred utbildning i administration, företagande och service.

Programmet ger fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel.

Programmet kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Yrkesförberedande program

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare, eller inom administrativa yrken som till exempel personal-, ekonomi- och it-administratör. Du får behörighet till yrkeshögskolorna och, vid val av kurser, grundläggande högskolebehörighet.

Praktik

I årskurs två och tre är sammanlagt 15 veckor av utbildningen lagd på en arbetsplats vilket är en viktig del av utbildningen. Vårt nära samarbete med lokala företagare ökar dina chanser till jobb under och efter gymnasiet.

Ung företagsamhet (UF)

Vi jobbar mycket med Ungt Företagande (UF) som ger eleverna en chans att starta, driva och avveckla egna företag under det tredje året på gymnasiet.

Programblad

Vårt programblad för försäljnings- och serviceprogrammet Pdf, 145 kB. och är en praktisk A4 som du själv kan ladda ner eller skriva ut om du vill. Den innehåller kortfattad information om programmet.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar om Handels- och administrationsprogrammet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Jenny Palm
Telefon: 0150-577 38
Mejl: jenny.palm@katrineholm.se

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.