Busskort

Busskort

Du som studerar på en gymnasieskola inom Sörmlands län, har mer än 6 kilometer till skolan och är folkbokförd i Katrineholms kommun kan ansöka om busskort.

Du som studerar på en gymnasieskola utanför Sörmlands län kan istället ansöka om resetillägg.

Ansök om busskort

Sista ansökningsdag är 30 april inför kommande läsår. Du som ska börja årskurs 1, ansöker utifrån ditt förstahandsval.

Här hittar du e-tjänsten för ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hämtar du ditt busskort

Om du redan har ett busskort som du tidigare beviljats av Katrineholms kommun, kan du spara detta. Kortet omaktiveras till skolstart, förutsatt att en ansökan har skickats in.

  • Du som inte har ett busskort och ska resa till en skola i Katrineholm, hämtar ut ditt busskort på respektive skola i Katrineholm.
  • Du som inte har ett busskort och ska resa till en skola utanför Katrineholm, men inom Sörmlands län, hämtar ut ditt busskort på bildningsförvaltningen måndag och tisdag under vecka 33.

Långt till busshållsplatsen?

Gymnasielever som har mer än 6 kilometer från hemmet till Sörmlandstrafikens närmaste hållplats, kan ansöka om milersättning för resor med bil. Milersättning betalas ut terminsvis och ansökan görs samtidigt som busskortsansökan.

Åka med grundskolans skolskjuts i mån av plats

I de fall ett skolskjutsfordon trafikerar sträckan intill eller i närheten av din adress, finns det möjlighet att ansöka om att åka med i mån av plats till närmaste busshållsplats. Ansökan görs samtidigt som busskortsansökan och du får besked omkring skolstart.

Borttappat busskort

Har du som studerar på en gymnasieskola i Katrineholm tappat bort, haft sönder eller fått ditt kort stulet får du kvittera ut ett nytt på skolan. Du som studerar på en gymnasieskola utanför Sörmland får kvittera ut ett nytt kort på Bildningsförvaltningen. Det kostar 100 kr att få ett nytt busskort och du betalar kontant eller med Swish.

Kontaktuppgifter

Mejl: caroline.meinhold@katrineholm.se
Telefon: 0150-572 79