20 december 2015

Aktiviteter under December i Björkvik

  En vintervärld som barnen skapat med jultema.

Björkviks förskola arbetar utifrån Projekt Konst. Eftersom julen närmar sig med stormsteg och vi vill att barnen skall prova att använda olika material, har de som varit i atéljen under december har gjort ett jullandskap tillsammans. Som material har vi använt papper, lera, trä samt dekorationsmaterial. Titta på bilden så fint det blev med gemensamma krafter.

En stor julkrubba med dockmodeller föreställande människor och djur.

I vår läroplan står det att vi skall samverka med närsamhället. Just nu finns det en utställning vid Björkviks kyrka. Dit gick Björkviks förskola som en del i Konstprojektet. Utställningen i fråga var en julkrubba. Barnen tittade på de fina kläderna och lyssnade på den stämningsfulla musiken. Vi var också framme vid kyrkan och tittade upp mot kyrktornet. Vad högt det var.

    

En tomte som står i en skog.

På Björkviks förskola har vi som tradition att möta tomten. I år träffade vi honom i skogen, där hen stod och värmde sig framför en brasa. Barnen sjöng några sånger för hen om att nissarna måste jobba med väldig fart, och att tomtarna kommer fram på natten. Naturligtvis fick tomten också höra vår egen kompissång. Därefter fick både tomte och barnen smaka på varm saft och pepparkakor.

   


 

Skicka ett tips om sidan till någon
Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*