/

Publicerad:

Hiphop/rap - Stora paketet

Eleverna får lära sig om en låts uppbyggnad och relationen mellan text och musik, och får själva testa på att skapa ett beat från grunden.

Stora hiphop-paketet

Kort information

Tre workshoptillfällen á två timmar tillsammans med Fryshusets professionella musikpedagoger där eleverna får utveckla och fördjupa sina kunskaper inom rap och hiphop. Eleverna får lära sig om en låts uppbyggnad och relationen mellan text och musik, och får själva testa på att skapa ett beat från grunden.

Eleverna får öva på att ge varandra feedback och jobbar tillsammans med att utveckla sina låttexter.

Workshopen kombinerar grunderna i att skapa och spela in musik med samtal om artisteri och musikbranschen. Workshopserien avslutas med att eleverna får spela upp sin låt för resten av klassen.

Målgrupp

Årskurs 4-9
Gruppstorlek workshop - 16 - 30 elever.

Tidsomfattning

Vi önskar att få tillgång till lokalen 2 timmar innan workshopen för riggning av inspelningstudion och så vi kan titta att allt fungerar med projektor och ljud i klassrummet. Nedriggning görs på 30 min.

Lokal & teknik

Fryshusets pedagoger har med sig en portabel inspelningsstudio med allt som behövs för inspelning.

Lokalmässigt behöver vi två rum. Ett klassrum för genomgång av upplägget och där eleverna kan jobba med textskrivning. Ett separat rum för inspelningsstudion, 15 kvadratmeter eller större med eluttag. En musiksal med ett eller flera tillhörande arbetsrum brukar vara perfekt.

I klassrummet önskar vi att kunna spela upp musik via högtalare och visa upp en powerpointgenomgång på projektor. Papper och pennor för textskrivning.

Kontaktuppgifter

Namn: Per Hartwig
Telefon: 070 361 83 62
Mejl: per.hartwig@fryshuset.se