/

Publicerad:

Hiphop/rap - Lilla paketet

Eleverna får lära sig allt om rap och hiphop och själva får testa att skapa ett beat från grunden.

lilla hiphop_rap

Kort information

Ett workshoptillfälle på två timmar tillsammans med Fryshusets professionella musikpedagoger där eleverna får lära sig allt om rap och hiphop och själva får testa att skapa ett beat från grunden.

Workshopen kombinerar musikskapandet med samtal om språket som verktyg för att berätta historier. Eleverna får skriva texter utefter ett tema och sedan spela in sin rap på beatet. När dagen är slut har eleverna fått spela in en låt tillsammans.

Målgrupp

Årskurs 4-9
Gruppstorlek workshop - 16 - 30 elever.

Tidsomfattning

Vi önskar att få tillgång till lokalen 2 timmar innan workshopen för riggning av inspelningstudion och så vi kan titta så allt fungerar med projektor och ljud i klassrummet. Nedriggning görs på 30 min.

Lokal & teknik

Fryshusets pedagoger har med sig en portabel inspelningsstudio med allt som behövs för inspelning.

Lokalmässigt behöver vi två rum. Ett klassrum för genomgång av upplägget och där eleverna kan jobba med textskrivning. Ett separat rum för inspelningsstudion, 15 kvadratmeter eller större med eluttag. En musiksal med ett eller flera tillhörande arbetsrum brukar vara perfekt.

I klassrummet önskar vi att kunna spela upp musik via högtalare och visa upp en powerpointgenomgång på projektor. Papper och pennor för textskrivning.

Kontaktuppgifter

Namn: Per Hartwig
Telefon: 070 361 83 62
Mejl: per.hartwig@fryshuset.se