/

Publicerad:

Författarskola

Eleverna får skapa egna berättelser i en skrivarworkshop med kreativa och inkluderande gestaltningsövningar.

hand som skriver

Kort information

Barnboksförfattaren Annika Widholm håller i en författarskola och lär ut hur man skriver så att det blir riktigt spännande. Författarskolan inleds med föreläsning om hur ett manus är uppbyggt. Eleverna får sedan skapa egna berättelser i en skrivarworkshop med kreativa och inkluderande gestaltningsövningar. I slutet av författarskolan har eleverna skrivit en historia från början till slut.

Författarskolan anpassas utifrån årskurs och kan bokas av klasser på lågstadiet och mellanstadiet. Skrivarworkshopen kan även ha ett särskilt tema, exempelvis: deckare, science fiction, vänskap, arkeologi eller Halloween-tema.

Annika Widholm har varit verksam som författare sedan 2010 och skrivit en rad barnböcker, bland annat bokserien Spökspanarna för lågstadiet och arkeologiska deckaren Stenkistan för mellanstadiet. Hon har medverkat i ett flertal Skapande skola-projekt och har utbildning i kreativt skrivande och skrivpedagogik från Södertörns högskola, Linnéuniversitetet och Bona folkhögskola.

Målgrupp

Årskurs 1-6
Max antal elever : 30

Tidsomfattning

Totalt tre timmar: en timmes föreläsning och två timmar skrivarworkshop under handledning.

Lokal & teknik

Klassrum eller aula med bord, stolar och projektor. Projektor att visa bilder på. Bord med papper och pennor till alla elever.

Kontaktuppgifter

Namn: Annika Cecilia Widholm
Telefon: 070 883 86 41
Mejl: annika.widholm@gmail.com